[Žinios trumpai] Severodonetske Rusija praranda tiek daug galios, kad tai neatitinka jokios karinės ir ekonominės logikos: kas vyksta?  ()

Severodoneckas yra paskutinė didelė rusų nekontroliuojama gyvenvietė Luhansko srityje. Šį miestą Rusijos pajėgos bando užimti iš visų jėgų ir, atrodo, net nepaiso savo patiriamų nuostolių. Tik kam?


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-05-29 [Žinios trumpai] Severodonetske Rusija praranda tiek daug galios, kad tai neatitinka jokios karinės ir ekonominės logikos: kas vyksta?  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Study of War“ institutas teigia, kad Severodonecką rusų pajėgos ima net ir atitraukdamos resursus iš kitų svarbių puolimo krypčių. Ir tai yra labai keista, nes Severodonecko užėmimas nesukurs didelės ekonominės naudos Rusijai ar Luhansko pseudorespublikai.

Ukraina čia irgi patiria didelių nuostolių. Nors ukrainiečiai laiko liniją, Severodoneckas jiems tampa didžiausiu iššūkiu nuo „Azovstal“ gamyklos gynybos Mariupolyje. Ukraina čia gali pralaimėti - Severodoneckas per kelias artimiausias dienas gali kristi į rusų rankas. Tačiau Rusijai tai labai skaudžiai kainuos.

Ekspertai pastebi, kad Severodonecko užėmimui Rusija išleidžia labai daug savo karinių pajėgumų.  Žmogiškųjų resursų ir technikos rezervai čia deginami taip sparčiai, kad po Severodonecko užėmimo Rusijai bus sunku veržtis tolyn į Donecko sritį. Rusai matydami tokius nuostolius prarandą motyvaciją kovoti, todėl po Severodonecko užėmimo šiame taške jiems reikės pertraukos, kad atkurtų prarastus karių ir technikos skaičius.

„Jie moka kainą už dabartinę taktinę sėkmę Donbase ir ji neatspindi jokių tikrų laimėjimų, kuriais Rusija galėtų džiaugtis užėmusi miestą“, teigiama pranešime. Tai kodėl?

 

Tikėtina, kad Severodoneckas Rusijai turi didelę simbolinę reikšmę - jo užėmimas rodytų Luhansko kampanijos pabaigą, visa ši sritis priklausytų Rusijai (ar Luhansko pseudorespublikai). Be to, jei miesto nepavyks užimti greitai, Rusijos nuostoliai staiga taps labai matomi - tam, kad atkurtų rezervus ir persigrupuotų, rusai gali net ir atsitraukti nuo Severodonecko, o tai atrodytų kaip pralaimėjimas ir suteiktų tobulą progą ukrainiečiams. Nors Ukraina čia pralaimi, karinių pajėgumų skirtumas po truputį mažėja Ukrainos naudai tiek dėl rusų patiriamų nuostolių, tiek dėl į Ukrainą plaukiančios ginkluotės.

 

(24)
(0)
(24)

Komentarai ()

Susijusios žymos: