[Žinios trumpai] Rusijos ambasadorius JK paskelbė Rusijos poziciją dėl taktinių branduolinių ginklų panaudojimo Ukrainoje  ()

Nuo pat Rusijos įsiveržimo į Ukrainą, baiminamasi, kad Rusija gali panaudoti taktinį branduolinį ginklą. Ypač jei pajus, kad kariniai tikslai slysta iš rankų. Tokį nerimą kursto ir patys rusai, kurie mėgsta branduolinius grasinimus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos ambasadorius Jungtinėje Karalystėje Andrejus Kelinas nemano, kad Rusija Ukrainoje panaudos taktinį branduolinį ginklą.

„Pasak Rusijos karinės doktrinos, taktinis branduolinis ginklas tokiuose konfliktuose nėra naudojamas“, teigia Kelinas. Jis pabrėžė, kad branduolinių ginklų naudojimas Rusijoje yra griežtai reglamentuotas ir įmanomas tik tais atvejais, jei kyla grėsmė valstybės egzistavimui.

Tiesa, tai - labai subjektyvu. Ukrainiečiai jau anksčiau juokėsi iš tokių teiginių, nes doktrinas kuria žmonės, žmonės jas gali ir keisti. Be to, taktinis branduolinis ginklas yra santykinai silpnas ir turi trumpą veikimo nuotolį - valstybės egzistavimas ginamas strateginiais branduoliniais ginklais.

Kelinas teigia, kad viena iš priežasčių, kodėl Rusija užpuolė Ukrainą, buvo grėsmė Rusijos egzistavimui, nes, pasak jo, būta duomenų, kad Ukraina planavo įgyti branduolinį ginklą. Tokie teiginiai dar kartą pabrėžia grėsmės vertinimo subjektyvumą. Ambasadorius teigė, kad Rusija sprendžia Ukrainos problemą „ribotos karinės operacijos“ pagalba.

 

„Pastebėsite, kad mes ten nedidiname karinių pajėgų skaičiaus. Manome, kad jų pakaks mūsų problemoms išspręsti“, teigė Kelinas.

(3)
(11)
(-8)

Komentarai ()