„Tai tikra beprotybė!“ Didžiausias rusų puolimas baigėsi katastrofa (Foto, Video)  ()

Rusų šarvuočių kolona nukentėjo nuo dronų, minų ir prieštankinių ginklų.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-04-03 „Tai tikra beprotybė!“ Didžiausias rusų puolimas baigėsi katastrofa (Foto, Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šeštadienį, kovo 30 d., Rusijos pajėgos Avdijivkos fronte įvykdė vieną didžiausių tankų atakų prieš Ukrainos pozicijas nuo 2022 metų vasario 24 dienos. Tačiau didžiausias rusų puolimas baigėsi katastrofa.

Pirmadienį socialiniuose tinkluose pasirodžiusius vaizdo įrašus pirmoji paskelbė Ukrainos 25-oji atskiroji oro desanto brigada. Ši brigada teigia, kad ji viena buvo atsakinga už 4 tankų ir 2 šarvuočių sunaikinimą atremiant Rusijos puolimą. Iš viso ukrainiečiai sunaikino 12 tankų ir 8 šarvuočius.

Pačiame vaizdo įraše matomas okupantų veržimasis iš Tonenkės keliu link Umanskės kaimo, esančio apie tris kilometrus į vakarus, kurį vis dar kontroliuoja ukrainiečiai.

Rusų šarvuočių kolona nukentėjo nuo dronų, minų ir prieštankinių ginklų.

„Tai tikra beprotybė“ – socialiniame tinkle „X“ rašė bepiločių orlaivių operatorius, tarnaujantis Ukrainos jūrų pėstininkų žvalgybos padalinyje.

 

Šis mūšis parodo, kokios įnirtingos kovos tebevyksta aplink Avdijivką.

Ankstesnė patirtis rodo, kad rusai visada po tokių didelių tankų ir šarvuočių nuostolių tęsdavo mažesnius ir vikresnius išpuolius, kuriuose dalyvaudavo pėstininkai lengvesnėmis mašinomis. Kad Rusijos kariai naudoja lengvesnius visureigius, galima pamatyti toliau pateiktame vaizdo įraše.

 

Filmuotoje medžiagoje matyti, kaip desantininkai iš 106-osios oro desantininkų divizijos gabena medikų komandą į priešakines linijas, vykstant intensyviems Ukrainos artilerijos ir bepiločių orlaivių išpuoliams:

 

Gynybos strategijų centras mano, kad Rusija grįžta prie sunkiųjų šarvuočių atakų, bent jau Avdijivkos rajone, ką liudija šeštadienio įvykiai aplink Tonenkę.

Kokios taktikos rusai imsis toliau, kol kas nežinoma, tačiau žinoma, kad jie intensyviai kaupia FPV bepiločius orlaivius, galinčius nusitaikyti į įvairius taikinius – tiek karius atvirame lauke, tiek gerai apsaugotus šarvuočius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(17)
(0)
(17)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: