[Žinios trumpai] Zelenskis pasiūlė būdą sustabdyti bet kokį karą per 24 valandas  (13)

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis pasiūlė pasauliui sukurti unikalų būdą, kuris sustabdytų bet kokį karą per 24 valandas. Tuo pačiu bus galima sustabdyti ne tik Rusiją, bet ir bet kurį potencialų agresorių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kad Zelenskio planas būtų įgyvendintas, pasaulio bendruomenė turės susivienyti ir operatyviai suteikti visą reikiamą pagalbą šaliai, kuri tapo karo auka.

Prezidentas tai pareiškė sakydamas kalbą Chatham House – viename įtakingiausių Europos ekspertų centrų.

„Mums reikia naujų įrankių, turime jų nuolat ieškoti. Reikia naujo ryžto. Kažko, kas gali sustabdyti ne tik Rusiją, bet ir bet kurį potencialų agresorių“, – sakė prezidentas.

Zelenskis pabrėžė, kad Ukraina siūlo sukurti būtent tokį įrankį, kuris vadinsis United24.

„Atnaujindami pasaulinę saugumo sistemą, turime sukurti galimybes prevenciškai arba bent prieš parą sustabdyti bet kokią potencialią agresiją arba per 24 valandas agresijos aukai suteikti tokią pagalbą, kuri atkurs taiką. Jei tai ne karas, o stichinė nelaimė ar bet koks socialinis iššūkis, per 24 valandas pasaulio bendruomenė šaliai ar atskiram regionui turi suteikti visą reikiamą pagalbą“, – aiškino jis.

 

Pasak Ukrainos prezidento, toks pasaulio sureagavimas gali užtikrinti, kad milijonams žmonių daugiau niekada nekiltų fizinio sunaikinimo, deportacijos ar bado grėsmės.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
Autoriai: Elzė Danilkevičiūtė
(232)
(10)
(222)

Komentarai (13)