Putinas paskelbė, kad Europa patyrė 400 milijardų JAV dolerių žalą, o Rusija nepatyrė jokio efekto  (6)

Pasak prezidento Vladimiro Putino, Rusijai įvestos Vakarų sankcijos neturėjo jokio poveikio.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Ekonominis žaibiškas karas nuo pat pradžių neturėjo galimybės būti sėkmingas“, – penktadienį Sankt Peterburge vykusiame Tarptautiniame ekonomikos forume sakė V. Putinas. „Esame stiprūs žmonės ir galime susidoroti su bet kokiu iššūkiu.“

Vakarų sankcijas, įvestas reaguojant į Rusijos pradėtą Ukrainos puolimą, V. Putinas pavadino „beprotiškomis“ ir „neapgalvotomis“. Jis sakė, kad baudžiamosios priemonės skaudžiai smogia Europos Sąjungai. Žalą Europai jis įvertino 400 mlrd. JAV dolerių.

Savo kalboje verslo atstovams V. Putinas toliau kritikavo Vakarus. JAV elgiasi kaip „Dievo pasiuntinys Žemėje“, sakė jis. Pasak jo, Vakarai nori kolonizuoti kitas pasaulio dalis.

V. Putinas: Rusija „neturi nieko prieš“, kad Ukraina prisijungtų prie ES

Rusija „neturi nieko prieš“ galimą Ukrainos narystę Europos Sąjungoje, penktadienį pareiškė Kremliaus šeimininkas Vladimiras Putinas po to, kai Europos Komisija rekomendavo suteikti Ukrainai kandidatės ES statusą.

„Mes neturime nieko prieš. Tai jų suverenus sprendimas – jungtis ar ne į ekonomines sąjungas... Tai jų reikalas, Ukrainos žmonių reikalas“, – sakė V. Putinas kasmetiniame Sankt Peterburgo tarptautiniame ekonomikos forume.

Rusija, nuo vasario 24 dienos vykdanti puolimą Ukrainoje, labai neigiamai vertino Kyjivo siekį prisijungti prie NATO – Maskva tai laiko grėsme savo saugumui.

 

Tačiau „kalbant apie jų ekonominę integraciją, tai yra jų pasirinkimas“, sakė V. Putinas.

„ES, kitaip nei NATO, nėra karinis aljansas“, – kalbėjo jis.

Tačiau Rusijos prezidentas pareiškė manąs, kad jei Ukraina įstos į ES, ji „taps Vakarų šalių pusiau kolonija“.

Rusijos užsienio reikalų ministerija anksčiau penktadienį, po minimo EK pareiškimo, apkaltino Briuselį „manipuliavimu“ Ukraina.

„Matome, kaip daugelį metų Vakarų bendruomenė manipuliuoja idėja apie tam tikrą Ukrainos dalyvavimą jų integracijos struktūrose“, – sakė ministerijos atstovė Marija Zacharova, kurią citavo Rusijos naujienų agentūros.

 

EK rekomendacija reiškia, kad Ukraina gali būti įtraukta į šalių, siekiančių narystės ES, sąrašą jau kitą savaitę, kai Bendrijos valstybių narių vadovai susitiks Briuselyje.

Galutinį sprendimą dėl kandidatės statuso suteikimo dar turės vienbalsiai patvirtinti visi 27 ES šalių vadovai, tačiau didžiausių Bendrijos narių – Prancūzijos, Vokietijos ir Italijos – lyderiai jau ketvirtadienį per kelionę į Rusijos sukelto karo nuniokotą Kyjivo priemiestį išreiškė visokeriopą paramą šiai idėjai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(20)
(5)
(15)

Komentarai (6)