[ŽT] Europos parlamento diplomatas paskelbė, kada Ukraina gali įstoti į ES  ()

Tam reikia politinės bloko valios ir Kyjivo reformų įgyvendinimo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukraina visateise Europos Sąjungos nare gali tapti 2029 m. Tokią nuomonę interviu leidiniui „Europos tiesa“ išsakė europarlamentaras ir buvęs Lietuvos premjeras Andrius Kubilius.

„Žinoma, dėl to turi dirbti abi pusės: Ukraina turi imtis reformų, o Europos Sąjunga turi sutelkti politinę valią ir grąžinti ambicijas kurti naują Europos architektūrą, kuri numatytų Ukrainos, Moldovos, o gal ir Gruzijos narystę“, – sakė jis.

Politikas pažymėjo, jog Europos Parlamento rezoliucijose sakoma, kad derybos su Kyjivu dėl stojimo į ES turėtų prasidėti 2023 metais. A. Kubilius teigė norįs, kad jos vyktų taip, kaip buvo su centrine Europos valstybių dalimi.

„Lietuvai derėtis su ES prireikė trejų metų, Lenkijai – ketverių – tai didelė šalis, proporcinga Ukrainai“, – pridūrė deputatas.

 

Atsižvelgdamas į šią patirtį, Europos Parlamentas tikisi, jog derybos turėtų baigtis 2027 m., prireiks dar metų ar dvejų, kad sutartį ratifikuotų visos 27 ES valstybės narės.

„Jei intensyviai dirbsime, galime tikėtis, kad jau 2029 metais Ukraina galės dalyvauti Europos Parlamento rinkimuose kaip visateisė ES narė“, – reziumavo Andrius Kubilius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(16)
(1)
(15)

Komentarai ()