„Net 3 dienos. Tai kelia nerimą“. Skelbiama, kas nutiko Kremliuje  ()

Kinijos gynybos ministras Li Shangfu balandžio 16 dieną lankėsi Rusijoje. Maskvoje jis praleido ištisas 3 dienas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai „24 kanalui“ sakė visuomeninės organizacijos Ukrainos Liberalų demokratų lyga prezidentas Arturas Charitonovas. Pasak jo, tokie glaudūs Kinijos ir Rusijos santykiai kelia nerimą.

Arturas Charitonovas aiškino, kad Kinijos gynybos ministerijos vadovo vizitas į šalį agresorę yra spjūvis visam civilizuotam pasauliui.

„Trys dienos karinei diplomatijai yra per daug. Jie tikrai daug kalbėjo, apsikabino ir pasirašinėjo įvairius dokumentus“, – įsitikinęs jis.

Kol kas tiksliai nežinoma, dėl ko šalims pavyko susitarti.

„Dabartinis Kinijos ministrui taikomos JAV sankcijos dėl Rusijos. Jis yra artimas Sergejaus Šoigu, Vladimiro Putino bendražygio, draugas“, - paaiškino jis.

Arturas Charitonovas pabrėžė, kad susitarimas tarp Rusijos generalinio štabo akademijos ir Kinijos liaudies išlaisvinimo armijos akademijos kelia nerimą.

„Nuo 2023 m. rugsėjo 1 d. daugybė aukščiausio lygio Kinijos karininkų keliaus į Maskvą ir mokysis pas žudikus, tai yra pas žmones, dalyvaujančius kare prieš Ukrainą“.

Anot jo, turime į tai atkreipti dėmesį ir atidžiai stebėti būsimus įvykius. Akivaizdu, kad Kinija ir Rusija viešai nekalbės apie savo susitarimus.

Abejotina Kinijos padėtis: esminiai dalykai:

  • Kinijos ambasadorius Prancūzijoje Lou Chaie sakė, kad buvusios sovietinės respublikos, kuria taip pat laikoma Ukraina, „neturi veiksmingo statuso tarptautinėje teisėje“. Jis taip pat sakė, kad Krymas visada buvo rusiškas.
  • Prezidentūra aiškiai išreiškė savo poziciją, kad „visos posovietinės šalys turi suverenų statusą“, priešingai nei šalis agresorė.
  • Lietuva ir Estija operatyviai sureagavo į tokį pareiškimą. Visų pirma Estijos užsienio reikalų ministerija dėl abejotinų pareiškimų iškvietė Kinijos atstovą.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(8)
(12)
(-4)

Komentarai ()