[ŽT] Kissingeris skelbia, kaip baigsis karas. Tai netiks nei Rusijai, nei Ukrainai  (1)

Buvęs JAV valstybės sekretorius vėl išsakė prognozes, kaip gali baigtis karas Ukrainoje. H. Kissingeris apmąstė karo baigtį, kuri netiks nei Ukrainai, nei Rusijai „subalansuoti“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Buvęs valstybės sekretorius „The Economist“ sakė, kad baigtis gali būti tokia: Rusija neteks daugumos Ukrainoje užgrobtų teritorijų, bet „išlaikys Sevastopolio kontrolę“, o Ukraina turi tapti NATO nare, kuri taps šalies saugumo garantija. Čia reikėtų atkreipti dėmesį į tai, kad Ukrainos valdžia ne kartą pabrėžė, kad be visiško Rusijos kariuomenės išvedimo iš Ukrainos teritorijos taika neįmanoma, valstybė nedarys jokių kompromisų, numatančių teritorines nuolaidas.

Be to, H. Kissingeris mano, kad žmonija yra ant pasaulinio konflikto tarp JAV ir Kinijos slenksčio, dėl kurio gali kilti trečiasis pasaulinis karas. Kad taip nenutiktų, diplomatas ragina Vašingtoną ir Pekiną palaikyti ryšius ir nuolat derėtis. Komentuodamas Vakarų nuogąstavimus dėl galimo Rusijos ir Kinijos aljanso, buvęs Valstybės departamento vadovas sakė nelaikantis to grėsme, nes Maskva ir Pekinas nėra natūralios sąjungininkės.

 

Anot jo, jis „nesutiko nei vieno Rusijos lyderio, kuris teigiamai kalbėtų apie KLR“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(4)
(17)
(-13)

Komentarai (1)