Sirijoje mergina užmėtyta akmenimis už naudojimąsi „Facebook“  (29)

Sirijoje jauna mergina, žiniasklaidos įvardijama kaip Fatoum Al-Jassem, buvo nuteista mirties bausme užmėtant akmenimis už tai, kad naudojosi socialiniu tinklu „Facebook“. Šariato (islamo teisė) teismas Rakos mieste nusprendė, kad tai yra nemoralus elgesys, prilygintinas neištikimybei.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nurodoma, kad merginą į teismą pristatė „Irako ir Sirijos islamo valstybės“ (ISIS) kariškiai, kurie yra siejami su „Al-Qaeda“ grupuote. Sprendimą priėmęs teismas yra ISIS jurisdikcijoje, praneša Irano naujienų agentūra „Fars“.

ISIS yra kraštutinių islamistų grupuotė, susikūrusi pernai Irake. Sirijoje jie tapo viena iš pagrindinių džihadistų grupuočių, kovojančių su Sirijos vyriausybe ir prezidentu Basharu al-Assadu. Grupuotės ideologija remiasi ypač griežtomis islamo interpretacijomis.

Rakos miesto valdymą ISIS kariškiai perėmė pernai kovą. Tai buvo pirmoji provincijos sostinė, kurios valdymą perėmė kariškiai.

Sukilėliai, kurie išreiškė nepritarimą ISIS valdymui, buvo sulaikyti ir be teismo įkalinti. Miesto moterims buvo liepta „paslėpti savo grožį“, uždrausta lankytis pas daktarus vyrus ir net išeiti iš namų be vyro palydos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(14)
(0)
(4)

Komentarai (29)