Valdžią Šiaurės Korėjoje perėmė moteris?  (5)

Ar gali būti, kad Šiaurės Korėjai vadovauja diktatoriaus Kim Jong Uno sesuo? Tokius gandus paskleidė Šiaurės Korėjos politinio gyvenimo sekėjai. Pastarąjį kartą šalies lyderis viešai pasirodė rugsėjo 3 dieną, skelbia portalas „Mashable“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie Kim Jong Uną sklando įvairių gandų, kad lyderis gali būti gydomas nuo podagros. Tačiau neaišku, ar tai tiesa, nes visa informacija apie Šiaurės Korėjos lyderio sveikatą yra griežtai slepiama. Taip pat nepatvirtinta, ar jo sesuo Kim Yo Jong tikrai stojo prie valdžios vairo.

Vis dėlto pateikiama įrodymų, kad ji per pastaruosius metus pelnė pripažinimą šalies politikoje ir gali būti viena iš mažos saujelės asmenų, tiesiogiai bendraujančių su Kim Jong Unu, paskelbė Michaelis Maddenas, rašantis tinklaraštį apie Šiaurės Korėją.

Kim Yo Jong ir Kim Jong Unas – Ko Yong Hui ir buvusio Šiaurės Korėjos lyderio Kim Jong Ilo vaikai. Kim Jong Unas buvo jo vidurinis vaikas iš trijų, o jo sesuo Kim Yo Jong yra jauniausia šeimoje.

Jie užaugo Ko Yong Hui rezidencijoje Pchenjane ir Šveicarijoje, kur abu vaikai kurį laiką mokėsi. Teigiama, kad jų tarpusavio santykiai geri.

Gali būti, kad 2008 m., kai jų tėvas vis dar buvo šalies lyderis, brolis ir sesuo kartu pradėjo veiklą Korėjos darbininkų partijoje, kuriai dabar vadovauja Kim Jong Unas. Teigiama, kad Kim Yo Jong visomis priemonėmis stengėsi, kad valdžią iš tėvo perimtų jos brolis, tačiau tai viskas, kas žinoma apie jų santykius.

Kim Yo Jong gimė 1987 metų rugsėjo 26-ąją dieną, būdama aštuonerių kartu su broliais išvyko mokytis į Šveicariją, Berno miestą. Po ketverių metų mergina grįžo į Šiaurės Korėją, tačiau apie jos veiklą iki 2008 metų, kai ji pradėjo politiko karjerą, žinoma labai mažai. Teigiama, kad merginos susidomėjimu politika ir pasiekimais didžiavosi net jos tėvas.

Kai valdžia atiteko Kim Jong Unui, Kim Yo Jong galėjo atitekti svarbios pareigos šalies Nacionalinėje gynybos komisijoje, tačiau tokie gandai nėra patvirtinti.

M. Maddeno tinklalapyje skelbiama, kad Kim Yo Jong planuoja savo brolio pasirodymus viešumoje, sudaro jo tvarkaraštį, rūpinasi apsauga ir susitikimais.

Tačiau Šiaurės Korėjos politikos analitikas teigė abejojantis, ar Kim Yo Jong tikrai perėmė lyderės poziciją. Jis teigė, kad ji, ko gero, tik laikinai vykdo brolio jai duotus pavedimus.

Vis dėlto M. Maddenas tvirtino, jog nevertėtų nuleisti akių nuo Šiaurės Korėjos lyderio sesers. „Gali būti, kad ji turi didesnę valdžia, nei manome“, – teigė jis.

Oficialiai – valdžioje jokių pokyčių

Šiaurės Korėjos lyderis Kim Jong Unas (Kim Čen Unas) rugpjūčio pabaigoje arba rugsėjo pradžioje patyrė rimtą kojos sužeidimą, kuriam išgydyti reikės trijų mėnesių, bet toliau visiškai valdo šalį, ketvirtadienį sakė šaltinis, turintis prieigą prie Šiaurės Korėjos vadovybės.

Šiaurės Korėjos valstybinė žiniasklaida, kuri paprastai labai detaliai informuoja apie 31 metų lyderio veiklą ir buvimo vietą, jokių Kim Jong Uno darbų nemini nuo rugsėjo 3-iosios ir tai pakurstė spėliones, kad jo sveikata gali būti bloga arba kad valdžia galbūt slysta jam iš rankų.

„Kim Jong Unas visiškai kontroliuoja (šalį)“, – sakė šaltinis, kuris palaiko glaudžius ryšius su Pchenjanu ir Pekinu, ir turi tiesioginę prieigą prie abiejų vyriausybių aukščiausių sluoksnių.

„Aukščiausioje vadovybėje nėra jokio skilimo“, – pridūrė šaltinis.

Parengė Emilija Riaukaitė

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(20)
(2)
(18)

Komentarai (5)