6 itin praktiškos ir naudingos automobilio smulkmenos, kurios labai palengvina keliones  ()

Sugedus automobiliui kokioje nors visiškai nuošalioje vietovėje negali būti labiau neviltį keliančio vaizdo už tuščią telefono bateriją rodantį indikatorių. Visgi tokios situacijos, kaip ir daugelio kitų netikėtumų kelyje galima išvengti automobilio įrangą papildžius keletu nebrangių priedų. Pateikiame jums penkis prietaisus, kurie už gana nedidelę kainą kelyje leis jaustis ramiau ir patogiau.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Galbūt kai kuriuos iš jų patys naudojate jau ilgą laiką, tačiau gal atrasite kažką naujo ir tai padarys vairavimą malonesnį.

1. Raktų ieškiklis

Prieš pradedant kelionę net ir pačiu šiuolaikiškiausiu automobiliu, reikalingas raktas. Kaip gali pasiudyti dauguma vairuotojų, jį rasti ne visuomet yra labai paprasta. Šį nepatogumą lengvai galima lengvai pašalinti vietoje butelių atidarytuvo ar kokio suvenyro kaip raktų pakabuką naudojant specialų ieškiklį. Jų būna įvairių. Brangūs ieškikliai naudoja GPS ir bendrauja su išmaniuoju telefonu, o patys pigiausi dažnai veikia nuo kokio nors garso - šis, matomas nuotraukoje, pradės pypsėti ir blyksėti išgirdęs švilptelėjimą. Jis kainuoja €2,47.

2. Išmaniojo telefono laikiklis

Išmanieji telefonai suteikia galimybę naudotis skirtingų kompanijų sukurtomis navigacijos programėlėmis. Visgi tam, kad išnaudodami šį privalumą nepatektumėte į keblią padėtį ar avariją, telefoną vertėtų įtvirtinti specialiame laikiklyje.

Šių priedų įvairovė tikrai leis išsirinkti poreikius ir kišenę atitinkantį variantą. Galimybė visuomet abi rankas laikyti ant vairo ir nenuleisti akių nuo padarys jus visaverčiu eismo dalyviu. Laikikliai būna gana pigūs - šis kainuoja €4,28. 

3. USB kroviklis

Net jei neturite jokių problemų su automobiliu, išsikrovęs telefonas tikrai nepakels nuotaikos. USB jungtis gamintojai pradėjo montuoti ganėtinai neseniai, todėl geriausia išeitis – įsigyti specialų kroviklį.

12 voltų lizdai visuose automobiliuose yra vienodi, todėl čia pasirinkimas taip pat yra didžiulis. Turėkite omenyje, kad savąjį telefoną greičiausiai norės krauti ir priekyje važiuojantis keleivis, todėl verta rinktis dvi jungtis turintį kroviklį. Toks įkroviklis, kokį matote nuotraukoje, kainuoja €6,70.

4. Aklosios zonos veidrodėliai

Dauguma naujų automobilių turi sistemas, kurios perspėja vairuotojus apie aklojoje zonoje važiuojančias transporto priemones. Dažniausiai ją žymi ryškūs simboliai ant šoninių veidrodėlių, kurie užsidega įspėdami apie tai, kad manevruoti pavojinga.

Senesni automobiliai tokios įrangos neturi, tačiau tam yra paprasta ir ganėtinai nebrangi alternatyva. Veidrodėlių kampuose galima priklijuoti žvilgančias sagas primenančius papildomus sferinius ar kitokios struktūros veidrodžius. Tokie veidrodėliai kainuoja apie tris eurus.

5. Įdėklai sėdynių tarpams

90 proc. smuklių ir ne tokių smulkių daiktų automobiliuose pametami tada, kai įkrinta į tarpą tarp priekinės sėdynės ir centrinio tunelio. Ten taip pat lengvai kaupiasi dulkės ir kitokios smulkios šiukšlės.

Šios problemos šalinimui galima panaudoti bet kokį minkštą medžiaginį daiktą, tačiau tai greičiausiai neatrodys dailiai. Kiek brangesnis būdas – įsigyti specialius įdėklus, kurie elegantiškai uždengia būtent vairuotojų nekenčiamą tarpą tarp sėdynės ir centrinės konsolės. Toks įdėklas kainuoja €1,48.

Tačiau šį tarpą galite ne tik užpildyti, bet ir panaudoti savo reikmėms. Jei jis pakankamai didelis, į jį galite įstatyti štai tokią dėtuvę. Taip turėsite patogią vietą nedideliems daiktams susidėti. Toks įdėklas-dėtuvė kainuoja kiek daugiau nei 6 eurus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(3)
(23)
(-20)

Komentarai ()