[Žinios trumpai] Vaidas Čeponis apie Rusijoje žaidžiančius lietuvius krepšininkus - „jei turi kiaušius ir yra vyrai, turi nutraukti sutartis su Rusijos klubais“  (1)

Televizijos laidoje „Eurolyga per LRT“ sporto komentatorius Vaidas Čeponis aštriai pasisakė apie Rusijoje žaidžiančius Lietuvos krepšininkus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vaidas Čeponis laidoje kalbėjo apie tai, kad Rusijos klubai apskritai turėtų būti šalinami iš Eurolygos, nors šalia pridūrė, kad neaišku, ar organizacijos vadovai gali tam ryžtis. Čeponis taip pat mano, kad Rusiją reikėtų šalinti iš Tarptautinio olimpinio komiteto.

Netrukus savo poziciją Čeponis išdėstė ir „Facebook“ - „Grigonis, Kuzminskas, Gudaitis, jei turi kiaušius ir yra vyrai, turi nutraukti sutartis su Rusijos klubais. Iš esmės tą patį galiu pasakyt apie Maksvytį, Juškevičių, Žukauską iš Permės klubo.“

Sporto klubų palikimas nepasibaigus sutartyse numatytam laikui, gali būti labai brangus. Be to, vis dar yra žmonių, kurie laikosi dažnai kartojamos mantros - negalima maišyti sporto su politika. Tačiau sportas ir yra politika - vienas iš minkštosios galios šaltinių, šalies pripažinimo, turizmo ir prekybos variklių.

Marius Grigonis, Kaune gimęs 27 metų krepšininkas, per savo karjerą yra žaidęs Ispanijoje, Vokietijoje ir Lietuvoje (Grigonis - buvęs „Žalgirio“ žaidėjas), o pernai persikėlė į Maskvos CSKA. Šis klubas kelia ypatingai neigiamas asociacijas dabar Rusijos vykdomos agresijos prieš Ukrainą kontekste, nes tai - „Centrinis armijos sporto klubas“ („Центральный спортивный клуб Армии“), simbolikoje naudojantis raudoną penkiakampę žvaigždę.

 

Mindaugas Kuzminskas ir Artūras Gudaitis šiuo metu žaidžia Sankt Peterburgo „Zenit“. Pagrindinis šio klubo rėmėjas - valstybės įmonė „Gazprom“.

Čeponis savo pranešime taip pat pateikė pasiūlymą - „Jei jie nepaliks Rusijos komandų, siūlau, bent nušvilpti juos per Lietuvos rinktinės rungtynes, kai jose jie dalyvaus“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(6)
(2)
(4)

Komentarai (1)