„Niekur iš čia nevažiuosiu! Kovokit!“: įspūdinga istorija, kas atvyko iš Japonijos (Video)  ()

Prasidėjus karui Fuminori Tsuchiko suprato, kad jo vieta yra Ukrainoje, ir 9 mėnesius gyveno metro kartu su Charkivo gyventojais.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-02-27 „Niekur iš čia nevažiuosiu! Kovokit!“: įspūdinga istorija, kas atvyko iš Japonijos (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jis kasdien padeda ukrainiečiams ir neketina grįžti namo. Bent jau iki pergalės.

Japono savanorio istorija buvo paskelbta socialiniuose tinkluose.

Fuminori Charkivo metro gyveno nuo 2022 m. vasario pabaigos iki lapkričio. Jis džiaugiasi ukrainiečių drąsa.

„Sirijoje ir daugelyje kitų šalių žmonės bėgo (nuo karo. – red.). Bet ukrainiečiai pradėjo kariauti. Kovokit!“, – sako jis.

„Jis miegojo šalia mūsų, bendravo su vaikais. Kaip su jais bendravo? Suprato, žaidė, jie kabinosi ant jo. Ir jis pritapo prie mūsų gyvenimo. Maudėsi kriauklėje. Jis visą laiką gyveno su mumis“, – sakė Charkivo gyventoja Zoya Reshetnyak.

Visą savo viešnagės Charkive laiką Fuminori aktyviai padėjo ukrainiečiams. Per socialinius tinklus jis renka aukas, kurias išleidžia maistui, vaistams ir vaikiškiems žaislams.

„Na, visų pirma, pusryčiai. Geri pusryčiai geri kiekvieną dieną. Aš negalėjau gauti tablečių, jis man padėjo gauti deficitines tabletes. Jis sumokėjo už viską“, – sakė Iryna Lebedynets.

 

Fuminori neketina grįžti į Japoniją – bent jau tol, kol Ukraina neįveiks Rusijos Federacijos ir kol Charkivo žmonėms neprireiks jo pagalbos.

Man patinka Ukraina, man patinka Charkivas. Labai gerai. Lenkija, Varšuva - labai gerai. Kyjivas bus atstatytas, o Charkivas - labai gerai. Man patinka, aš myliu Ukrainą", – sako jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(60)
(0)
(60)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()