[ŽT] „Toks pasaulis mums netinka“. Ko bijo JAV ir ką skelbia Kinija (Video)  ()

Buvęs žvalgybos pareigūnas Jurijus Švecas išsakė JAV vadovybės požiūrį į tai, kokią poziciją pasaulyje nori užimti Kinija.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Amerikiečių analitikas J. Švecas kalbėjo apie tai, kaip JAV politinė vadovybė vertina Kinijos vadovo siekius dominuoti pasaulyje kartu su dalies teritorijos, kuri jam nepriklauso, užgrobimu. Jurijus Švetsas paaiškino, kad Vakarai jaučia Kinijos grėsmę, o tai rodo, kokie klastingi yra jos planai.

Buvęs žvalgybos pareigūnas kalbėjo apie tai, ko, pasak amerikiečių, nori pasiekti Kinija.

„Atminkite, amerikiečių manymu, kinai nori atskirti dalį dabartinio vieningo pasaulio, kuris susiformavo po II pasaulinio karo. Jie nori atskirti nuo jo gabalėlį, kur Kinija vadovaus, o V. Putinas vykdys savo reikalus kaip vasalas. Amerikiečiai to bijo“.

Vėliau Jurijus Švecas paaiškino, kaip pati Kinija dėsto savo požiūrį: „Dabar kinai sako, kad ne, ponai, mums nereikia tokio pasaulio paveikslo. Jie sako, kad pasaulis turi būti vieningas ir jie nesiruošia atskirti jokio gabalėlio. Kinija netaps svarbiausia galia šiame pasaulyje, ji nesiruošia dėl jos konkuruoti. Kinai pritaria Vakarų teorijai, kad negalima vykdyti politikos kaip nulinės sumos žaidimo, iš kurios, jei laimi, tai kitas pralaimi, taip negalima. Reikia vykdyti tokią politiką, kada visi laimingi, nes visi laimi“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(20)
(1)
(19)

Komentarai ()