Pirmą kartą taip atvirai Xi Jinpingas pasakė savo nuomonę apie karą Ukrainoje ir santykius su Rusija  ()

Kinijos lyderis Xi Jinpingas pasisakė apie karą Ukrainoje ir Kinijos santykius su Rusija.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos žiniasklaidoje publikuotame straipsnyje „Atkakliai pirmyn, naujų Kinijos ir Rusijos draugystės, bendradarbiavimo ir bendro vystymosi perspektyvų link“ Kinijos prezidentas Rusijos karą prieš Ukrainą pavadino „Ukrainos krize“.

„Kinija, visada laikėsi objektyvios ir nešališkos pozicijos, aktyviai stengdamasi skatinti susitaikymą ir derybas dėl taikos. Mano išsakytos vizijos yra pagrindinis Kinijos principas sprendžiant Ukrainos susitarimą. Visų pirma yra susijęs su būtinybe laikytis JT Chartijos tikslų ir principų, gerbti teisėtus visų tautų saugumo rūpesčius, remti visas pastangas taikiai išspręsti Ukrainos krizę ir užtikrinti pasaulinės gamybos ir tiekimo grandinių stabilumą“, - Xi Jinpingas rašė straipsnyje.

Jis pareiškė, kad anksčiau paskelbta Kinijos užsienio reikalų ministerijos pozicija dėl karo „maksimaliai atspindi pasaulio bendruomenės požiūrį į Ukrainos krizės įveikimą“.

„Dokumentas yra konstruktyvus veiksnys, neutralizuojantis krizės pasekmes ir skatinantis politinį sprendimą. Sudėtingos problemos neturi paprastų sprendimų. Esame įsitikinę, kad racionali išeitis iš Ukrainos krizės ir kelias į ilgalaikę taiką ir visuotinį saugumą pasaulyje bus rasti, jei visi vadovausis visapusiška bendro ir tvaraus saugumo koncepcija, teisingu, apdairiu ir pragmatišku būdu tęs dialogą ir konsultacijas“, – sakė jis.

 

Didžioji straipsnio dalis skirta Kinijos ir Rusijos santykiams. Xi Jinpingas pažymi, kad tarpusavio santykiai yra vienas iš svarbiausių diplomatinių prioritetų.

„Kinija ir Rusija laikosi amžinos draugystės ir abipusiai naudingo bendradarbiavimo koncepcijos. Dvišaliai santykiai grindžiami neprisijungimo, nekonfrontacijos ir nenukreipimo prieš trečiąsias šalis principais. Abi šalys tvirtai remia viena kitą eidamos šiuo plėtros pagal nacionalines realijas, įgyvendinant plėtrą ir atgimimą, keliu“, – rašė jis.

 

Kinijos prezidentas taip pat pridūrė, kad jo vizitas Rusijoje yra skirtas draugystei, bendradarbiavimui ir taikai stiprinti. „Esu pasirengęs kartu su prezidentu Vladimiru Putinu aptarti naujus planus ir priemones, atveriančius tolimesnes perspektyvas Kinijos ir Rusijos santykiams, apimantiems visapusišką partnerystę ir strateginį bendradarbiavimą“, – rašė jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(7)
(68)
(-61)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: