[Žinios trumpai] Lenkija nuo Baltarusijos tveriasi nuolatine 5 m aukščio tvora  ()

Lenkija turi ilgesnę nei 400 km sieną su Baltarusija. Po Baltarusijos sukeltos migrantų krizės, Lenkija priėmė sprendimą sustiprinti šią sieną. Čia jau stovi 60 kilometrų ilgio 5 metrų aukščio tvora.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

2021-2022-ųjų migrantų krizė prie Lenkijos sienų sukėlė nemažai įtampos ir humanitarinių problemų. Baltarusija tyčia sukėlė migrantų krizę, skraidindama žmones ir nukreipdama juos prie Lietuvos ir Lenkijos sienų. Tam, kad ateityje saugoti šią sieną būtų lengviau, Lenkija stato didžiulę tvorą, kurią tikimasi užbaigti iki birželio pabaigos.

Tvora buvo statoma ir anksčiau, bet tai buvo laikini įtvirtinimai bei barjerai, kuriuos agresyvūs migrantai laužė čia pat nukirstais medžiais ir baltarusių parūpintais įrankiais. Naujoji nuolatinė 5 metrų aukščio tvora bus rimtesnis įtvirtinimas, ypač kai bus įrengta papildoma infrastruktūra. Žinoma, norint ir ją bus įmanoma perlipti, bet tokią sieną saugoti lengviau. Penktadienį sieną iš Baltarusijos į Lenkiją bandė kirsti 76 nelegalūs migrantai. Nors migrantų krizė dabar nėra tokia aštri, Baltarusijos valdžia, kuri ją suorganizavo, nepasikeitė.

 

Lenkų tvorą, beje, kritikuoja aplinkosaugininkai - didelės tvoros sutraukys gyvūnų migracijos kelius ir padalins svarbias buveines.

(8)
(0)
(8)

Komentarai ()

Susijusios žymos: