Holivudo aktorius Bruce Willis paduos „Apple“ į teismą?  (19)

Dienraštis „The Sun“ pranešė, jog aktorius Bruce'as Willisas ketina paduoti kompaniją „Apple“ į teismą. Kuo gi nusikalto kompanija iš Kupertino kietajam riešutėliui iš Holivudo? Pasirodo, Bruce'as Willisas nesutinka su el. parduotuvės „iTunes“ klientų aptarnavimo sąlygomis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Aktorius ir muzikantas surinko didžiulę garso įrašų kolekciją ir norėtų visai tai testamentu palikti savo trims dukroms. Tačiau „iTunes“ numatytos licencinės sąlygos sako, kad tai neįmanoma. Faktiškai, mokėdamas pinigus už mėgstamus muzikos kūrinius, kiekvienas „iTunes“ vartotojas tik „skolinasi“ juos iš „Apple“. Tokiu būdu, bet kuri kolekcija, įsigyta iš „iTunes“, šaltinio teigimu, gali būti prarasta po muzikinius kūrinius įsigijusio vartotojo mirties.

Kad būtų apeiti ribojimai, „Kietas riešutėlis“ jau kreipėsi į savo patarėjus ir nurodė sukurti specialią kompaniją, kuriai ir priklausys įsigyti muzikiniai kūriniai. Kartu aktorius ėmėsi priemonių, kurios, anot dienraščio, „leistų praplėsti vartotojo teises“. Atsižvelgiant į Bruce Willis populiarumą ir žinomumą, galima spėti, jog teisminio proceso atveju tai sukels didžiulį ažiotažą (bent jau žiniasklaidos priemonėse tai tikrai). Kaip šiuo atveju elgsis kompanija „Apple“?

Daugelis žmonių labai nustebtų sužinoję, jog visi jų įsigyti muzikiniai kūriniai ir el. knygos, kuriuos jie įsigijo per daugelį metų, iš tikrųjų jiems nepriklauso“, – teigė solidus Londono advokatas Chris Walton, kurio žodžius cituoja britų dienraštis. “Tuo pačiu metu, noras perduoti visa tai kaip palikimą tiems, kuriuos myli, yra visiškai natūralus“. Dabar belieka tikėtis, kad „Apple“ ir jos el. parduotuvė netyčia neįžeidė Chuck Norris'o.

FACEIT. LT – IT Naujienos
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(3)
(0)
(2)

Komentarai (19)