[Išsami tema] Ukrainoje jau yra vienas geriausių kulkosvaidžių pasaulyje: kuo ypatingas MG-3? (Video)  ()

MG-3 yra vienas iš labiausiai paplitusių ir žinomiausių kulkosvaidžių pasaulyje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos ginkluotosios pajėgos kovose prieš Rusijos kariuomenę jau aktyviai naudoja ne tik Vakarų artileriją ir prieštankinius ginklus, bet ir šaulių ginklus.

Teikdamos pagalbą, NATO šalys Ukrainos kariams perdavė naujus automatinius šautuvus ir kulkosvaidžius. Vienas iš šių pavyzdžių yra vokiškas „Maschinengewehr 3“, žinomas sutrumpintu pavadinimu MG-3.

MG-3 – vienas geriausių kulkosvaidžių pasaulyje

MG-3 yra 7,62 mm kalibro vokiškas kulkosvaidis. Tai Vokietijoje Antrojo pasaulinio karo metu pagaminto kulkosvaidžio MG-42 šiek tiek modernizuota versija. Kulkosvaidis neabejotinai laikomas vienu geriausių dėl išskirtinai didelio našumo ir tikro kovinio efektyvumo derinio.

1959 m. kulkosvaidis pritaikytas 7,62×51 mm NATO standarto šoviniui ir pavadintas MG-42/59. Šiek tiek vėliau kompanijos „Rheinmetall“ modernizuota versija gavo pavadinimą MG-1. Dabartinis daugelio NATO šalių naudojamas kulkosvaidis MG-3 yra paskutinės, 1968 m. atliktos, modernizacijos rezultatas.

Kulkosvaidis MG-3 tapo vienu populiariausių pavienių kulkosvaidžių pasaulyje, kurio pagaminta daugiau nei milijonas vienetų, įskaitant licencijuotų kopijų gamybą aštuoniose šalyse. Jis buvo arba yra naudojamas maždaug 50 armijų ir buvo naudojamas daugiau nei 15 konfliktų.

 

Kulkosvaidis MG-3 yra vienas pagrindinių pėstininkų ginklų. Jis naudojamas prieš pėstininkus ir nešarvuotą bei lengvai šarvuotą techniką. Kulkosvaidis sudaro didžiąją dalį pėstininkų skyriaus ugnies galios. Jį gali naudoti ir jūrų bei oro pajėgos. Kulkosvaidis maitinamas 50 šovinių juosta. Dėl greito šaudymo tempo labai įkaista vamzdis, todėl jį būtina keisti po kiekvienos 250 šūvių serijos. Vamzdžio keitimas užima 6-10 sekundžių. Vamzdžio masė 1,5 kg.

Kulkosvaidžio MG-3 charakteristikos

 

Šaudmenys: 7,62 × 51 mm NATO

Svoris: 11,5 kg

Ilgis: 1225 mm

Kulkos skriejimo greitis: 820 m/s

Ugnies greitis: 800-1200 šovinių per minutę

Taikymo tolis: 800 m (kojelės), 1200 m (stovas)

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(45)
(0)
(45)

Komentarai ()