KTU kartu su „Elinta“ kurs lietuviškus elektromobilius  (5)

Spalio 29 d. KTU rektorate sutartį pasirašė Kauno technologijos universitetas ir Lietuvoje aukštąsias technologijas kurianti UAB „Elinta“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip teigė įmonės vadovas dr. Vytautas Jokužis, su KTU bendradarbiaujama jau seniai, tad kai kurie sutartyje įrašyti dalykai jau vyksta, kai kas dar tik bus stiprus postūmis į priekį.

Universitetas jau yra atlikęs bendrovės mokslinio tiriamojo, informacinio bei inžinerinio darbo užsakymus pagal atskiras sutartis. Ateityje tikimasi toliau teikti bendrovei konsultacijas ir padėti spręsti technologines, ekonomines ir organizacines problemas.

Tikimasi, kad studentai aktyviai įsitrauks į šios srities mokslinius ir eksperimentinius tyrimus, rinksis šios tematikos baigiamuosius darbus.

Sutartyje numatyta, kad Bendrovė ir KTU keisis naujausiomis žiniomis. UAB „Elinta“ kvies Universiteto mokslininkus dalyvauti sprendžiant aktualias technologijos mokslų, energetikos, valdymo sistemų ir automatizavimo problemas, sudarys sąlygas Universiteto darbuotojams bei studentams susipažinti su naujausia elektromobilių technine ir programine įranga.

Sutarties pasirašyme dalyvavo ir KTU apsiginęs baigiamąjį darbą elektromobilių tematika Laurynas Jokužis, kuris skatino jaunus žmones nebijoti gilintis į šią sritį. Be to, visi UAB „Elinta“ atstovai atvyko elektromobiliu ir juo pavėžėjo kelis norinčiuosius studentus.

KTU rektorius prof. Petras Baršauskas optimistiškai tiki, kad Universitete jau greitai taip pat bus keli elektromobiliai, ir galbūt net pačių studentų kurti.

„Vadovaudamiesi sutartimi ir įvertindami mokslo bei naujų technologijų integracijos į paslaugas ir gamybą svarbą, Universitetas ir Bendrovė susitaria dėl ilgalaikio abipusiškai naudingo bendradarbiavimo rengiant mechanikos ir mechatronikos srities specialistus, mokslines konferencijas, seminarus, populiarinant minėtas specialybes, vykdant Universiteto studentų praktikas ir kita“, – teigiama bendradarbiavimo sutartyje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(5)
(0)
(2)

Komentarai (5)