Neįtikėtinos prognozės: sulauksime gerokai atnaujintų ir svarbiausia, pigesnių „Apple“ kompiuterių  (3)

Vienas garsiausių pasaulyje rinkos analitikų - kompanijoje „KGI Securities“ dirbantis Ming-Chi Kuo praėjusią savaitę paskelbė prognozes apie būsimas šių metų „Apple“ naujienas. Daug susidomėjimo sulaukė analitiko prognozės apie būsimųjų „Apple“ kompiuterių atnaujinimus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Visų pirma, tikimasi, kad naujųjų „iMac“ anonsai bus paskelbti jau „Apple Worldwide Developers Conference" (WWDC) konferencijos metu, kuri prasidės šių metų birželio 2 dieną.

Analitikas Ming-Chi Kuo mano, jog „Apple“ kompanija šiais metais turėtų rimčiau kibti į atlapus pagrindiniams savo konkurentams šiame segmente – tai visų pirma „HP“ bei „Lenovo“, tad jos naujieji „iMac“ visų pirma privalės būti pigesni nei dabar. Kitaip tariant, šiais metais sulauksime biudžetinių kompiuterių „iMac“.

Ką tai gali reikšti konkrečiais skaičiais – analitikas nedrįso prognozuoti. Tad galima bandyti atspėti patiems, kiek „Apple“ sau leistų sumažinti kainą, išlaikant tą pačią produkto kokybę. Kaip atskaitos tašką galima imti dabartines kainas – tolesnėje nuorodoje galite susipažinti su skirtingų modifikacijų lietuviškomis “iMac" kainomis.

Galima šias kainas palyginti su konkurencinių kompanijų gaminamų stalinių kompiuterių dabartinėmis kainomis – tolesnėse nuorodose susipažinsite, kiek Lietuvoje kainuoja įvairūs HP staliniai kompiuteriai bei Lenovo staliniai kompiuteriai. Palyginus visų trijų kompanijų gaminių kainas, matyti, jog nusimato įdomi konkurencija.

Ming-Chi Kuo manymu, biudžetinis „iMac“ leistų gerokai padidinti jų pardavimus – pardavimų rodiklis galėtų pasiekti net 4,8 milijonus vienetų per metus.

Tuo pačiu Ming-Chi Kuo patvirtino anksčiau išsakytas prognozes, kad sulauksime 12“ „MacBook Air“, vietoj įprasto aušintuvo turinčio pasyvią aušinimo sistemą. Tai reikštų, kad naujasis kompiuteris turės kitokį dizainą – visų pirmą, plonesnį korpusą ir su tuo susijusius kitus dizaino pokyčius. Palyginimui, tolesnėje nuorodoje galite susipažinti, kaip įvairiais rakursais atrodo ir kainuoja įvairiausių konfigūracijų dabartiniai “MacBook Air" nešiojami kompiuteriai.

Be šių naujovių skelbiama, kad naujasis „MacBook Air“ turės įdiegtą naują lietimui jautrų laukelį, šalia kurio jau nebebus fizinių mygtukų. Nors tiksli lietimo pado konstrukcija kol kas nežinoma, tačiau šiuo atveju verta prisiminti, kad „Apple“ gali panaudoti jau seniau užpatentuotą technologiją, kai kompiuterio valdymo sensoriai vienu metu reaguoja į lytėjimą ir paspaudimo jėgą. Jau skelbta, kad šis patentas aprašė iki keturių skirtingų sensoriaus paspaudimo būdų, o kiekvienas iš jų gali būti paskirtas skirtingos funkcijos atlikimui.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(1)
(0)
(0)

Komentarai (3)