Kaip pasikasyti neliečiant kūno?  (2)

Sukandžiojo uodai? Išbėrė? Anot kelių vokiečių mokslininkų, užteks kentėti, nes palengvėjimui gali padėti labai paprasta gudrybė.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasirodo, žmogus gali visai nesunkiai „apgauti“ savo kūną, naudodamas tam tikras manipuliacijas.

Vokietis Christophas Helmchenas ir jo kolegos iš Liubeko universiteto nustatė, kad veidrodis gali padėti pergudrauti net niežulį. Jeigu žiūrėdami į veidrodį vaizduosite, kad kasote niežtinčią vietą, gali būti, kad niežulys praeis. Net neprisilietus prie kūno!

Mokslininkai 26 vyrams savanoriams į kairįjį dilbį suleido niežulį sukeliančio chemikalo histamino. Kadangi dūrio vietoje liko raudona dėmelė, mokslininkai lygiai tokią pačią nupiešė ir ant dešiniojo dilbio. Tuomet buvo liepta kasyti abi dėmelės. Žinoma, kasant tikrąją dūrio vietą niežulys praėjo, o nupieštąją – ne.

Tuomet prieš savanorius buvo pastatytas didelis vertikalus veidrodis. Į jį liepta atsukti kairįjį dilbį, į kurį suleistas histaminas. Savanoriai nežinojo, kad veidrodyje iš tiesų atsispindėjo dešinysis dilbis su nupiešta dėmele. Vyrams vėl buvo liepta kasytis. Mokslininkai nustebo, nes niežulys palengvėjo, rašo newscientist.com.

Nors palengvėjimas yra kur kas silpnesnis – maždaug tik ketvirtadalį to, kurį sukelia kasymas ne prieš veidrodį, šis eksperimentas parodė, kad smegenys gali ignoruoti kūno signalus. Taigi niežulį nuraminti galite ne tik veidrodyje kasydami, pavyzdžiui, uodo įkandimą, bet ir visai kitą kūno vietą.

Liverpulio Johno Mooreso universiteto profesorius Francis McGlone`as teigė, kad gauti rezultatai padės surasti gydymo būdą žmonėms, kenčiantiems niežulį. Ypač tiems, kuriems jis sukeltas dėl psichologinių problemų. Antai nervinis kasymasis. Tuomet pacientams atrodo, kad jų oda niežti ir ją kaso iki tol, kol pasirodo kraujas.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: lrt.lt
lrt.lt
(11)
(0)
(0)

Komentarai (2)