Kinija kaltina „Google“ politiniais žaidimais ir grasina jai pakenkti  (3)

Kinija pagrasino, kad „Google“ verslas gali skaudžiai nukentėti, jei neatsiims kaltinimų, esą Kinijos samdyti programišiai bandė pasiglemžti „Gmail“ klientų prisijungimo duomenis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Google“ tapo „politiniu įrankiu“ ir bando „išprovokuoti naują konfliktą tarp Kinijos ir JAV“, rašoma kiniško laikraščio „People‘s Daily Overseas“ redakcijos vedamajame. Šis laikraštis yra Kinijos Komunistų partijos laikraščio atšaka.

„Prieš Kiniją nukreipti „Google“ kaltinimai yra melagingi, turi paslėptų motyvų ir gali turėti žalingų pasekmių, – rašoma laikraštyje. – „Google neturėtų per daug kištis į tarptautinius politinius santykius ir tapti politinių žaidimų įrankiu.“

Taip pat Kinija pagrasino, kad „Google“ verslas gali nukentėti, tačiau nedetalizavo, kokių priemonių gali būti imtasi, rašoTelegraph.co.uk.

Pasigedo įrodymų

Interneto milžinei buvo pažerta priekaištų ir dėl to, kad skelbdama kaltinimus ji nepateikė jokių įrodymų. „Tai ne pirmas šmeižtas iš „Google“. Jei kompanija turi kokių nors įrodymų, kodėl neišsiaiškinus šios situacijos teismuose?“, – retoriškai klausiama redakcijos skiltyje.

Praėjusią savaitę „Google“ pranešė nustačiusi bandymų pavogti jos el. pašto „Gmail“ vartotojų prisijungimo duomenis. Sutapimas ar ne – norėta įsilaužti į aukštas pareigas užimančių JAV vyriausybės pareigūnų, Kinijos žmogaus teisių aktyvistų ir žurnalistų el. pašto sąskaitas.

„Google“ teigė nustačiusi, kad prisijungti buvo bandoma iš Kinijos Šandongo provincijoje esančio Jinano miesto. Kompanija tiesiogiai nenurodė, jog programišių atakas galėjo užsakyti ar organizuoti Kinijos vyriausybė, bet perskaičius pranešimą tokią nuomonę buvo galima susidaryti. Pekinas tokius svarstymus kategoriškai atmetė.

„Programišių atakos yra tarptautinė problema, Kinija taip pat nuo to nukenčia. Pareiškimai apie tariamą paramą programišiams yra visiškai nepagrįsti ir turi paslėptų motyvų“, – sakė Kinijos užsienio reikalų ministerijos atstovas.

Kinija anksčiau pranešė, jog 2010 metais jos šalies interneto tinkle programišių atakų padaugėjo 16 kartų, dauguma jų buvo vykdomos iš JAV. JAV kompiuterių saugumo ekspertai taip pat nurodo, kad pastaraisiais mėnesiais atakų iš Kinijos smarkiai padaugėjo.

Pernai „Google“ išjungė savo serverius Kinijoje, skųsdamasi dėl itin dažnų programišių atakų ir cenzūros, o šiuo metu interneto vartotojų iš Kinijos užklausas nukreipia į Honkongo serverius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (3)

Susijusios žymos: