Portalas „Myliumuzika.lt“ – legali lietuviška alternatyva piratavimui internete  (18)

Daugiau nei 100 populiariausių Lietuvos atlikėjų ir daugiau nei 5 tūkstančiai jų dainų – visa tai galima rasti antradienį veikti pradėjusiame naujame muzikos portale „Myliumuzika.lt“. Tai pirmasis legalus toks lietuviškas muzikos įrašų projektas internete. Jo kūrėjai tikisi, kad portalas taps alternatyva pasauliniame tinkle nelegaliai platinamiems muzikos įrašams.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Myliumuzika.lt“ veiks Vakarų Europoje itin populiariu srautiniu muzikos transliavimo (angl. streaming) būdu. Pasaulyje panašiu principu veikiantys muzikos transliavimo portalai „Spotify“ ar „Deezer“ jau įrodė, galintys tapti populiaria paslauga, sugebančia nukonkuruoti piratavimą. Naujajai paslaugai išpopuliarėjus ir Lietuvoje, klausytojams ketinama pasiūlyti ir užsienio muzikos atlikėjų įrašų. Planuojama sudaryti galimybių mėgstamos muzikos klausytis ne tik per kompiuterį, bet ir, pavyzdžiui, per išmanųjį telefoną.

Lietuvos atlikėjų kūrinių portale „Myliumuzika.lt“ šiuo metu galima klausytis nemokamai. Taip pat tinklalapyje galima susikurti mėgstamus grojaraščius ir jais per socialinius tinklus dalintis su draugais. Ateityje planuojama sudaryti galimybes įsigyti atlikėjų muzikos albumų ir atskirų dainų, o didžioji gautų pajamų dalis bus skiriama Lietuvos atlikėjams.

Naująjį portalą sukūrė telekomunikacijų bendrovė TEO. Įmonės Interneto turinio plėtros departamento direktoriaus Manto Katino teigimu, Lietuvoje iki šiol nebuvo galimybių patogiai teisėtai klausytis lietuviškos muzikos internetu. „Pasaulyje populiarios muzikos įrašų parduotuvės mūsų šalyje veiklos nevykdo. Neturime galimybių naudotis ir kitose šalyse veikiančiais projektais, tokiais kaip „Spotify“, tad nenuostabu, kad tokioje aplinkoje itin išpopuliarėjo galimybės muziką atsisiųsti failų apsikeitimo programomis“, – teigė M. Katinas.

Naujasis portalas pretenduoja tapti daugelio Lietuvos muzikantų „namais“ internete – čia bus skelbiama informacijos apie grupes, būsimus jų koncertus, pateikiami labiausiai klausomų dainų, atlikėjų ir albumų reitingai. „Lietuvoje kuria daug gabių ir talentingų žmonių, tačiau pragyventi iš meno mūsų šalyje yra nelengva. Galimybės plėtoti muzikos verslą taip pat yra sudėtingos, tad mėginimas sukurti kažką nauja šioje srityje turi ir altruistinį atspalvį“, – sakė M.Katinas. Jo įsitikinimu, „Myliumuzika.lt“ prisidės prie naujų muzikos talentų atradimo ir padės gerbėjams atsilyginti savo mylimiems atlikėjams.

Lenkijoje, Prancūzijoje, Vokietijoje, Jungtinėje Karalystėje ir JAV atlikto tyrimo duomenimis, kompiuteriu muzikos klausosi maždaug pusė 18-34 metų apklaustųjų, o sparčiausiai auga srautinio muzikos klausymo apimtys. Tarp vyresniojo amžiaus žmonių populiariausių muzikos klausymo būdu išlieka radijas – taip muzikos dažniausiai klausosi maždaug du trečdaliai vyresnių nei 55 metų apklaustųjų.

Muzikos kūrėjai apie portalą „Myliumuzika.lt“:

Algirdas Kaušpėdas, legendinės grupės „Antis“ lyderis ir tekstų autorius:

Pastaraisiais metais „Antis“ išleido du naujus albumus, tačiau muzika Lietuvoje labai sunkiai atsiperka, nes daugelis jos klausytojų tiesiog parsisiunčia dainų iš interneto. Šiuo metu vienintelis atlikėjų pragyvenimo šaltinis – koncertai. Klausytojai turi turėti priemonę, leidžiančią paremti mėgstamus atlikėjus. Džiaugiuosi, kad tokia priemonė atsirado, tikiuosi, kad viskas pavyks ir linkiu jos kūrėjams sėkmės.

Viktoras Diawara, dainininkas ir prodiuseris, grupės „Skamp“ narys:

Lietuvoje lieka vis mažiau grupių, kurios išleidžia savo kompaktines plokšteles. Įvertinus visas leidybos sąnaudas tampa aišku, kad leisti albumą Lietuvoje – altruizmas arba dovana sau prisiminimui. Todėl džiaugiuosi projektu „Myliumuzika.lt“. Tikiuosi, kad čia bus vieta, kur žmonės bus pratinami legaliai gauti muzikos ir Lietuvos muzikos atlikėjai galės parodyti savo kūrybą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(6)
(0)
(3)

Komentarai (18)