Vartotojai jau gali išmėginti atnaujintą „GMail“ (Video)  (4)

„Gmail“ elektroninio pašto tarnyba jau siūlo savo vartotojams išmėginti atnaujintą dizainą. Kaip ir tikėtasi, šios paslaugos išvaizda įgavo socialinio tinklo „Google+“ vaizdinių elementų. Tačiau kūrėjai labiausiai akcentuoja tai, jog pakitusi išvaizda nėra vien kosmetinis patobulinimas ir pokyčiai turėtų padidinti darbo su elektroniniu paštu patogumą ir efektyvumą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dabar, atsidarę savo pašto dėžutę, apatiniame dešiniajame kampe rasite užrašą „Switch to the new look“ (liet. pereiti prie naujos išvaizdos). Jį paspaudę, galėsite pasikeisti „Gmail“ dizainą į naują jo variantą. Reklaminiame vaizdo klipe „Google“ dizaineris Jasonas Cornwellas, pristatydamas naujoves, pabrėžė, kad naujasis „Gmail“ veidas tapo paprastesnis ir „švaresnis“. Teigiama, kad vartotojai galės valdyti pašto dėžutę intuityviau, nei ligi šiol. Neesminė, bet smagi naujovė: papildytas foninių paveikslėlių („Themes“) sąrašas. Jame dabar rasite daug naujų išties aukštos kokybės paveikslėlių. Tačiau išvaizda nebus vienintelis pasikeitęs dalykas. Nuo šiol, jei reikės sumažinti naršyklės langą, „Gmail“ automatiškai prisitaikys prie pakitusio lango dydžio ir jūs visada matysite pilną pašto dėžės vaizdą. Į pašto dėžutes integruota pokalbių paslauga „Google Chat“ taip pat buvo atnaujinta. Kiek pakeistas pokalbių tekstų dizainas, pridėtos profilio nuotraukos.

Bene naudingiausias patobulinimas – paieškos sistemos atnaujinimas. Anksčiau, jei pašto dėžutėje turėjote sukaupę didelį laiškų kiekį, surasti konkrečiai ieškomą laišką buvo gana sunku, kadangi paieškos lauke galėjote sudėti tik raktinį žodį ar frazę. Dabar galėsite nustatyti ir tam tikrus filtrus, kurie leis greičiau surasti reikiamą laišką. Tai bus ypač naudinga tiems, kurie savo „Gmail“ naudoja darbo reikalais, kada dažnai prisireikia senuose laiškuose esančios informacijos. Daugiau apie „GMail“ atnaujinimą žiūrėkite tolesniame video:

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Diena.lt
Diena.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (4)

Susijusios žymos: