Baltarusijoje uždrausta užsienietiškų interneto svetainių prieiga  (27)

JAV Kongreso bibliotekos duomenimis, Baltarusijoje neseniai buvo priimtas įstatymas, pagal kurį šalies piliečiams yra draudžiama užsienietiškų interneto svetainių prieiga ir naudojimas (ypatingai komerciniais tikslais). Už šio įstatymo pažeidimą gresia baudžiamoji atsakomybė ir bauda iki 300 litų, rašo interneto portalas „The Next Web“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Įstatymas reikalauja, kad kompanijos ir asmenys, kurie yra įsiregistravę kaip verslininkai, teikdami internetines paslaugas, atlikdami pardavimus ar net susirašinėdami elektroniniais laiškais naudotų tik vietinius interneto puslapius. Tai greičiausiai reiškia, kad interneto domenų valdytojai, turintys ryšių su užsienių, bus priversti atsisakyti savo domenų.

Įstatymas numato, kad interneto kavinių ar kitų vietų, teikiančių prieigą prie interneto savininkai ar administratoriai gali būti apkaltinti, o jų verslas uždarytas tuo atveju, jei bus surasta, jog lankytojai naršo portalus, kurie veikia už Baltarusijos ribų, o jų veiksmai nebuvo tinkamai identifikuoti, įrašyti ir nurodyti teisėsaugos institucijoms.

Taip pat numatoma, kad tokios nuobaudos gali būti taikomos ir fiziniams asmenims, kurie leidžia savo kompiuteriu naudotis kitiems asmenims, o šie lankosi ne Baltarusijoje įsikūrusiuose portaluose.

Įstatymas pradės galioti sausio 6 dieną. Pagal įstatymą Baltarusijos vyriausybė galės sudaryti juodąjį interneto svetainių sąrašą, kurias vėliau galės užblokuoti atsakingos institucijos.

Analitikai prognozuoja, kad užsienyje įsikūrę portalai gali uždrausti prieigas lankytojams iš Baltarusijos. Pavyzdžiui, kas nors iš Baltarusijos nusipirks prekę iš ,,Amazon”, kuri nėra Baltarusijos bendrovė. Pagal naująją įstatymą šis sandoris bus nelegalus ir ,,Amazon” sulauks pranešimo iš Baltarusijos teisėsaugos institucijų, kad ši pažeidžia įstatymus ir gali būti patraukta baudžiamojon atsakomybėn.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Ekonomika.lt
Ekonomika.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (27)