Lietuvoje saulės energijos supirkimo tarifai gali mažėti  (0)

Dėl pingančių modulių kitąmet saulės elektrai gali būti nustatytas gerokai kuklesnis supirkimo tarifas. Todėl užsimojusios investuoti į saulės energetiką įmonės šimtais kreipiasi leidimų, kurie užtikrins, kad jų elektra bus superkama šiemetine – didesne – kaina, o investicijos greičiau atsipirks, rašo „Verslo žinios”.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Įmonės ir fiziniai asmenys, kurie šiemet išsirūpins Energetikos ministerijos leidimus saulės jėgainėms statyti, užsitikrins, kad iš jų elektrinių elektra 12 metų bus superkama po 1,44 Lt už kilovatvalandę (kWh).

Tokį supirkimo tarifą mažesnėms nei 30 kW galios saulės jėgainėms Kainų komisija suskaičiavo, atsižvelgdama į ankstesnes modulių rinkos kainas. Tačiau šiemet moduliai atpigo, ir tik suskubę tvarkyti dokumentus investuotojai gali tikėtis, kad jų projektų atsipirkimo laikas sutrumpės. Gavę leidimą, projektą jie turi teisę įgyvendinti dvejus metus, per tą laiką įranga gali dar atpigti.

Kaip nurodo saulės jėgaines užsakovams statančios įmonės „Arginta“ inovacijų ir investicijų direktorius Vitas Mačiulis, 1,2-1,25 Lt už 1kWh tarifas dar būtų priimtinas, o jei komisija nurėš daugiau, Lietuvoje stos saulės energetikos plėtra arba bus pereinama prie pigių modulių, kurie mažai efektyvūs ir trumpaamžiai.

Energetikos ministerijos duomenimis, nuo metų pradžios iki birželio 28 d. leidimų plėsti saulės elektros gamybos pajėgumus buvo išduota beveik 300, vien birželį – 120.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: