Intel kompanijai Apple galėtų projektuoti unikalius procesorius  (3)

Ekspertai jau ne kartą buvo išsakę savo nuomonę apie galimą Apple atsisakymą naudoti Intel procesorius ir pereiti prie nuosavų su ARM architektūra.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2012-11-13 Intel kompanijai Apple galėtų projektuoti unikalius procesorius  (3)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šiuo metu naujausi Apple procesoriai naudojami planšetiniuose kompiuteriuose, išmaniuosiuose telefonuose ir multimedia grotuvuose, tuo metu nešiojami ir stacionarūs kompiuteriai toliau naudojasi Intel procesoriais, kuriuos gavo 2006 m.

Duodamas interviu CNet, kompanijos Insight 64 vyriausiasis analitikas Nathan Brookwood paaiškino, jog naudodama savo firminius procesorius, Apple gali kontroliuoti jų funkcionalumą ir vartotojiškas savybes dar projektavimo stadijoje, o kartu ir mažinti jų savikainą – pirkti procesorius iš Intel yra žymiai brangiau, nei užsakyti nuosavus iš kontraktinio gamintojo Samsung.

Nathan Brookwood apsvarstė ir tokį fantastinį variantą, kai Apple iš Intel įsigytų procesorių, kuriuos suprojektavo pati kompanija iš Kupertino. Šiuo atveju Intel taptų tiesiog kontraktiniu gamintoju. Tiesa, apie kokią procesorių architektūrą kalbama, nepatikslinama. Intel nėra labai suinteresuota tuo, kad tiesiogiai palaikytų vieną iš pagrindinių konkurentų – holdingą ARM – pažangiausiais technologiniais procesais. Dėl šios priežasties Intel vargu, ar sutiktų su tokiu analitiko scenarijumi. Paprasčiau būtų patikėti tuo, jog Intel modifikuotų savo procesorius pagal Apple poreikius. Juo labiau, kad ypatingus procesorių modelius savo OEM partneriams Intel gamina tikrai seniai.

Vis tik Insight 64 analitikas mano, kad anksčiau ar vėliau Apple pasieks tokį savo procesorių produktyvumo lygį, kuris jai leis pasinaudoti unifikuota linija visuose firminiuose produktuose: nuo telefonų iki darbo stočių. Tokia unifikacija patogi ir kalbant apie programinę platformą. Ar taip įvyks šiame dešimtmetyje, parodys tik laikas ir situacija rinkose.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(10)
(0)
(15)

Komentarai (3)

Susijusios žymos: