„Nokia“ ruošiasi karui su „Google“?  (0)

Šią savaitę buvo paviešinta informacija apie konfliktą, kuris kilo tarp suomių kompanijos Nokia ir amerikiečių korporacijos Google, o konflikto ašimi tapo paieškos giganto bandomas išpopuliarinti atviras formatas VP8. Kaip žinia, tokiais veiksmais Google užsimojo prieš konkuruojantį formatą H.264/MPEG-4.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Geriausia yra pateikti oficialų Nokia atstovo pareiškimą, kad būtų galima geriau atspindėti vieno iš konflikto dalyvio požiūrį į tai, kas vyksta:

Korporacija Nokia yra įsitikinusi, kad atviros ir bendros pajėgos standartizavimo klausimu – tai vienareikšmiškai naudingas vartotojui dalykas, tas naudinga ir novatoriams bei industrijai apskritai. Dabar mes matome, kad viena kompanija bando forsuoti savo nuosavos technologijos adaptaciją, tačiau ji neturi pranašumų prieš dabar egzistuojančius ir plačiai išplitusius standartus, tokius kaip H.264, o tai pažeidžia Nokia autorines teises“.

Viso to pasekmė – mes ėmėmės mums nebūdingų žingsnių – paskelbėme Interneto Inžinerinei Tarybai, kad nesame pasiruošę suteikti savo licencijas, kurių galėtų prisireikti VP8 skirtų specifikacijų RFC6386 realizacijai arba iš jų gaunamiems kodakams“.

Rodos, yra visos priežastys manyti, kad už tokių Nokia veiksmų kyšo Microsoft ausys (pastaroji amerikiečių korporacija yra strateginis suomių kompanijos partneris). Tačiau iš kitos pusės – kai kurie ekspertai sutinka su Nokia pretenzijomis, manydami, kad Google strateginė užduotis yra užgrobti kuo daugiau Interneto erdvės, taip atveriant kelią savo produktams ir tarnyboms. Iš esmės, bręsta dar vienas konfliktas, kuris artimiausiu metu tikrai nenurims, o mes, matyt, stebėsime dar vieną „patentinį spektaklį“, kurių paskutiniu metu yra tikrai į valias.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(4)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: