Microsoft sunkios dienos Kinijoje: kratos, konfiskuoti dokumentai ir kompiuteriai  (0)

Per pastarąsias keletą savaičių kompanijos Microsoft biurai Kinijoje sulaukė antimonopolinių tarnybų vizitų, kurių metu buvo atliktos kratos, konfiskuoti įvairūs dokumentai ir kompiuteriai. Kinijos valdžia tai sieja su antimopoliniu tyrimu, kuriame figūruoja mažiausiai 30 užsienio kompanijų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kiek anksčiau buvo kalbama, kad tai susiję su Windows esančia integruota naršykle Internet Explorer ir grotuvu Windows Media Player. Dabar informuoti šaltiniai praneša, kad prie šių programų prijungtas ir biuro programų paketas MS Office.

Kompanija Microsoft gavo 20 dienų tam, kad atsakytų į jai pateiktus klausimus, susijusius su Kinijos institucijomis vykdomu antimonopoliniu tyrimu.

Amerikiečių programinės įrangos gigantas kaltinamas tuo, jog pateikė ne visą informaciją apie jos produktų pardavimus Kinijos teritorijoje. Kompanija Microsoft neseniai publikuotame pranešime teigia, kad pasiruošusi visokeriopai bendradarbiauti ir atsakyti į visus jai pateiktus klausimus.

Paskutiniu metu Kinijos valdžia gana aktyviai atakuoja užsienio kompanijas, kurias, kai kurių ekspertų vertinimu, bando išstumti iš vietos rinkos, kartu ketindama suteikti daugiau erdvės vietos kūrėjams bei vietos sprendimams. Pavyzdžiui, neseniai buvo pranešta apie tai, kad Kinijos vyriausybė užsimojo pakeisti Microsoft Windows į šioje šalyje sukurtą nacionalinę operacinę sistemą.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(1)
(5)
(-4)

Komentarai (0)