„Kas mane itin nustebino, tai šio TV priedėlio sparta - manau, kad šiuo metu tai vienas iš geriausių biudžetinių TV priedėlių“. Turbūt pirmasis TV priedėlis su galingu „Amlogic S905“ CPU ir „Android 8.1“ („Alfawise A9“ kaina, Specifikacijos, Atsiliepimai, Video)  (1)

„Alfawise A9“ – tai pirmasis TV priedėlis rinkoje su galingu „Amlogic S905“ centriniu procesoriumi, kuris pas pirkėją atkeliauja jau su įdiegta „Android 8.1“ operacine sistema. Šis TV priedėlis taip pat palaiko AirPlay, Miracast ir DLAN standartus ir garsėja savo itin kompaktiškais korpuso matmenimis (8 x 8 x 1,5 cm).


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Trumpai: „Alfawise A9“ specifikacija

  • Garsas ir vaizdas: 4K raiškaH.264, H.265, H.263, HD MPEG4.
  • Procesorius: 4 branduolių „Amlogic S905“.
  • Vaizdo plokštė: „ARM Cortex-A53“.
  • Atmintis: 2 GB DDR3 tipo RAM; 16 GB ROM; Micro SD kortelė iki 64 GB.
  • Ryšiai: WiFi, Ethernet (100 Mbps, RJ-45).
  • OS: „Android 8.1“.
  • Išskirtinės savybės: AirPlay, Miracast ir DLAN palaikymas; nuotolinis valdymo pultelis.
  • Kalba: tarptautinė versija.
  • Korpusas: pagamintas iš plastiko.
  • Jungtys: HDMI 2.0, RJ-45, AV, 2 x USB 2.0, Micro SD lizdas.
  • Komplektacija: HDMI kabelis, Europos rinkai pritaikytas maitinimas, nuotolinis valdymo pultelis.
  • Matmenys ir masė: 8 x 8 x 1,5 cm, 102 g.

„Alfawise A9“ kaina

  • Gearbest“ – 27,30 €.
  • Dabar parduodamas su 25% nuolaida, į Lietuvą siunčiamas nemokamai.
  • Lietuvoje neparduodamas.

Gerai žinomas TV priedėlių gamintojas „Alfawise“ šį pavasarį pasitinka su naujos kartos TV priedėliu „Alfawise A9“. Šis TV priedėlis naudoja itin populiarų ir labai našų centrinį procesorių „Amlogic S905“, kurį anksčiau buvo įprasta komplektuoti su „Android 7“ platforma.

Tuo tarpu „Alfawise A9“ brėžia naujus standartus, nes yra vienas pirmųjų TV priedėlių su populiariuoju „Amlogic S905“ CPU ir atnaujinta „Android 8.1“ operacine sistema. Šiuo atveju įdomu ir tai, kad programinės įrangos atnaujinimai visiškai neįtakojo šio TV priedėlio kainos – ji šiuo metu yra pilnai konkurencinga senesnės kartos TV priedėlių atžvilgiu.

„Android 8.1“ operacinė sistema taip pat ypatinga tampa dėl tos priežasties, nes naudoja ženkliai mažiau operatyviosios RAM atminties. Dėl šios priežasties daugiau RAM atminties lieka pagrindinėms multimedijos pramogos. Būtent tai puikiai paaiškina, kodėl „Alfawise A9“ be jokių didelių sunkų apdoroja net ir 4K raiškos 60 kadrų per sekundę spartos (FPS) vaizdo įrašus.

Būtina paminėti, jog kartu su „Android 8.1“ taip pat atsirado papildomos galimybės, kurios leidžia lengvai dalintis turiniu su televizoriumi naudojant išmanųjį telefoną ar planšetinį kompiuterį.

Trumpai tariant, „Alfawise A9“ palaiko ne tik populiarųjį DLNA duomenų perdavimo standartą, bet ir AirPlay bei Miracast techninius sprendimus. Šių techninių sprendimų pagalba esant poreikiui lengvai galėsite dubliuoti išmaniojo telefono ekrane matomą vaizdą ir jį rodyti televizoriaus ekrane.

Programinės įrangos galimybėmis „Alfawise A9“ TV priedėlį šiuo metu galimai lenkia turbūt tik naujos kartos „MECOOL KM3“ (kainuoja 63€). Šis TV priedėlis pas pirkėją atkeliauja su „Android 9.0“ operacine sistema ir taip pat priklauso Google Certified įrenginių serijai.

Vis dėlto jis lyginant su „Alfawise A9“ kainuoja bene dvigubai brangiau. Įdomu ir tai, kad „Alfawise A9“ yra iš tiesų labai kompaktiškas TV priedėlis, kurio korpuso matmenys siekia vos 8 x 8 x 1,5 cm. Palyginimui „MECOOL KM3“ korpuso matmenys yra gerokai didesni – 10,9 x 10,8 x 1,66 cm.

Apibendrinus tampa aišku, kad „Alfawise A9“ TV priedėlį turėtų rinktis tie pirkėjai, kurie ieško maksimaliai našaus ekonominio varianto. Tuo tarpu, apie „MECOOL KM3“ įsigijimą greičiausiai vertėtų pagalvoti tik tiems skaitytojams, kurie Google Cast palaikymą laiko būtinybe ir dideliu privalumu.

„Alfawise A9“ atsiliepimai

Naujos kartos TV priedėlis „Alfawise A9“ šiuo metu susilaukia itin daug teigiamų pirkėjų atsiliepimų. Bene geriausiai tai patvirtina 4,94 žvaigždučių įvertinimas, kas reiškia, jog bent jau kol kas vos vienas pirkėjas „Alfawise A9“ įvertino mažesniu nei 5 žvaigždučių įvertinimu.

  • Michael. Greitas pristatymas, geras supakavimas, kokybiškos korpuso gamybai panaudotos medžiagos. Kas mane itin nustebino, tai šio TV priedėlio sparta. Prieš jį įsigydamas tikrai nesitikėjau, kad jis bus toks greitas ir funkcionalus. Manau, kad tai vienas iš geriausių biudžetinių TV priedėlių šiuo metu esančių rinkoje.
  • Marco. Tai vienintelė vieta, kur man pavyko rasti TV priedėlį su „Android 8.1“ operacine sistema ir itin našiu „S905“ centriniu procesoriumi. Atsižvelgus į mano biudžetą man šis TV priedėlis tapo bene geriausiu įmanomu pasirinkimu. Turiu pripažinti, jog šiuo pirkiniu liko patenkinta visa mano šeima. Man asmeniškai patinka ir tai, kad „Alfawise A9“ yra labai paprasta montuoti ant sienos.
  • Timothy. Tiesiog puikus pasirinkimas įvertinus kokybės, kainos ir galimybių santykį. Likau maloniai nustebintas šio TV priedėlio sparta. Be to, vaizdo apdorojimo galimybės yra nuostabios, todėl šis TV priedėlis puikiai tinka multimedijos pramogų mėgėjams.
  • Matthieu. Tikrai labai geras produktas, kuris mane itin džiugina savo funkcionalumu. Naudodamas šį TV priedėlį dabar galiu džiaugtis visiškai kitokia televizoriaus žiūrėjimo patirtimi. Teigiamai galiu įvertinti ir „Android 8.1“ operacinę sistemą bei integruoto „Amlogic S905“ centrinio procesoriaus galimybes.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(0)
(9)
(-9)

Komentarai (1)