Ukrainos ambasadorius su baime kalba, kas darosi Vokietijoje – „Rusija savo pasiekė“  (5)

Dekadentiškos vokiečių nuotaikos gali tapti Ukrainai rimtu iššūkiu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vokietijoje mažai kas gali įsivaizduoti Rusijos pralaimėjimą kare prieš Ukrainą. Vis daugiau šalies gyventojų pasisako už taikos derybas ir pagreitintą sutarties sudarymą. Ukrainai šios dekadentiškos nuotaikos Vokietijoje taps rimtu iššūkiu ateityje.

Tokia nuomone interviu portalui „Ukrinform“ pasidalijo Ukrainos ambasadorius Vokietijoje Andrijus Melnykas.

Diplomatas pripažino, kad prieš atvykstant Vokietijos kancleriui Olafui Scholzui kartu su kitų ES šalių vadovais į Kyjivą, sklido kalbos apie taikos derybas. Buvo susirūpinta dėl galimų Europos lyderių bandymų įtikinti Volodymyrą Zelenskį sudaryti taiką su Vladimiru Putinu. Tada Melnikas kalbėjo apie dekadentiškų nuotaikų augimą Vokietijoje.

„Deja, tenka pripažinti, kad pačioje Vokietijoje daugėja balsų už išankstinių paliaubų sudarymą bet kokia kaina, nes retas gali įsivaizduoti Rusijos pralaimėjimą, kuri šiandien jau sukėlė precedento neturinčią infliaciją, galinčia tęstis labai ilgai ir kelti pavojų jų gerovei“, – sakė Melnykas.

Pasak ambasadoriaus, dekadentiškos nuotaikos tarp Vokietijos gyventojų darys spaudimą vyriausybei, o tai bus rimtas iššūkis Ukrainai. Melnikas taip pat patikino, kad Europos lyderiai nebandė „išsisukinėti“ ir įtikinti Zelenskį derėtis su Rusijos Federacija.

 

Primenama, kad vizito Kyjive metu Vokietijos kancleris Olafas Scholzas sakė, kad Putinas planuoja vienašališkai diktuoti taikos sąlygas. Vokietija tokią sutartį atmeta.

Po vizito Ukrainoje, kancleris paskelbė apie ketinimą tęsti derybas su Rusijos Federacijos prezidentu. Tačiau Scholzas taikos susitarimą tarp Rusijos ir Ukrainos laiko tolima perspektyva.

 

Ukraina dabartinius Rusijos Federacijos derybų pasiūlymus pavadino apgaule. Ukrainos derybų grupės vadovo Davido Arachamija teigimu, diplomatinės derybos su Rusija dėl karo užbaigimo gali būti atnaujintos rugpjūčio pabaigoje. 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(8)
(17)
(-9)

Komentarai (5)