[Žinios trumpai] Kremlius vėl apsiputos: Juodkalnija oficialiai išvaro Rusijos ambasadorių  ()

Rusijos ambasadorius turi 7 dienas susikrauti daiktus ir išvykti iš Juodkalnijos teritorijos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos Federacijos ambasadorius Juodkalnijoje tapo nepageidaujamu asmeniu. Podgorica paskelbė apie Rusijos diplomato išsiuntimą.

Rugpjūčio 12 dieną Juodkalnijos vyriausybės svetainėje pasirodė oficialus pranešimas.

Juodkalnijos užsienio reikalų ministerija, remdamasi Vienos konvencijos dėl diplomatinių santykių 9 straipsniu, paskelbė Maslennikovą persona non grata. Šis straipsnis suteikia teisę pasirašiusiai šaliai bet kuriuo metu, nenurodant priežasčių, paskelbti kitos valstybės diplomatus nepageidaujamais asmenimis ir reikalauti jų išvykimo.

Rusijos ambasadoriui suteiktas 7 dienų laikotarpis susikrauti daiktus ir išvykti iš Juodkalnijos teritorijos.

Maslennikovas tikina, kad Podgorica taip ir nepaaiškino išsiuntimo priežasčių. Diplomatas taip pat pagrasino Juodkalnijai šalių santykių pablogėjimu ir atsakomaisiais Rusijos Federacijos veiksmais. Maslennikovas ambasadoriumi Juodkalnijoje dirbo pastaruosius trejus metus – nuo ​​2019 m.

 

Svarbu pažymėti, kad Podgorica užėmė itin griežtą poziciją dėl Rusijos agresijos prieš Ukrainą. Liepos 31 dieną Juodkalnijos parlamentas priėmė atitinkamą rezoliuciją, raginančią įtakingas pasaulio organizacijas panaudoti visus reikiamus spaudimo svertus agresoriui sustabdyti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(82)
(1)
(81)

Komentarai ()