[Žinios trumpai] Estija nustojo įleisti rusus su Šengeno vizomis: tūkstančiai rusų liko ant ledo  ()

Nuo rugpjūčio 18 dienos Estija nebeįsileidžia Rusijos piliečių, turinčių šalies išduotas Šengeno vizas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai parašė „Europos tiesa“ su nuoroda į ERR.

Šiuo metu tokias vizas turi apie 25 000 Rusijos piliečių. Sprendimas dėl šio draudimo priimtas rugpjūčio 11 d.

„Apribojimai taikomi kelionėms turizmo tikslais, sporto ir kultūros renginių lankymui bei pramoginėms kelionėms į Šengeno erdvę – tokių žmonių nebepriimame ir į Estiją neįleisime“, – sakė Policijos ir sienos apsaugos departamento direktoriaus pavaduotojas Egertas Belichovas.

Atvykusiems į Estiją su turistinėmis vizomis bus leista aplankyti gimines: tėvus, vaikus ir sutuoktinius. Be to, išimtys daromos vizitams humanitariniais tikslais: pavyzdžiui, laidotuvėms.

Tie, kurie atvyko iki rugpjūčio 18 d., iš šalies nebus išsiųsti, tačiau išvykstant iš Šengeno zonos vizos bus panaikintos. Išimtys daromos tiems, kurie tranzitu per Estiją vyko į trečiąją šalį, pavyzdžiui, Didžiąją Britaniją, prieš prasidedant sankcijoms ir nori tuo pačiu keliu grįžti namo.

Estija, kaip ir anksčiau, įleis rusus su kitų Šengeno valstybių išduotomis turistinėmis vizomis. Tačiau užsienio reikalų ministras Urmas Reinsalu skelbia, kad Estija turi galimybę vienašališkai uždrausti atvykti ir jiems.

 

Užvakar Danijos užsienio reikalų ministerijos vadovas Jeppe Kofod sakė, kad tikisi bendro ES sprendimo uždrausti rusams išduoti turistines vizas.

Anksčiau Suomija nusprendė nuo rugsėjo 90 % sumažinti vizų išdavimą rusams. Latvija, Lietuva, Lenkija, Čekija taip pat neišduoda vizų rusams.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(51)
(0)
(51)

Komentarai ()