[Žinios trumpai] Įsiutęs rusas iš Latvijos kreipėsi į Putiną: „Čia dabar tikra rusofobija, kokio velnio tu pradėjai karą 24 dieną?“ (Video)  (9)

Diktatoriaus Vladimiro Putino karinė avantiūra gerokai apkartino rusakalbių piliečių gyvenimą Latvijoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos kariuomenės invazijos į Ukrainą fone Latvijos valdžia apribojo rusų kalbos vartojimą šalyje. Dėl diktatoriaus Vladimiro Putino karinės avantiūros, rusakalbių piliečių gyvenimas gerokai komplikavosi. Pretenzijas Rusijos Federacijos vadovui savo vaizdo žinutėje išsakė jaunas rusakalbis Latvijos gyventojas.

Vaizdo įrašą galima rasti „Telegram“ kanale „Ukraina 365“.

Vaikinas pasakojo, kad Latvijoje šiandien rusų kalbos vartojimas darbo vietoje yra ribotas. Nuo šiol už tai geriausiu atveju gresia įspėjimas, blogiausiu – bauda.

„Neseniai, kai kreipiausi į savo viršininką rusiškai su klausimu, jis paprašė manęs dar kartą užduoti šį klausimą angliškai, nes daugelis vadovų jau gavo signalą iš aukštesnių institucijų, kad nuo šiol rusų kalba darbe yra nepriimtina“,  -  skundėsi jaunuolis.

Dėl to jaunuolis kaltina Putiną, kuris save įsivaizduoja rusakalbių „gynėju“. Jis labai aštriai pasisakė prieš diktatorių:

„Pasakykit man, kodėl, po velnių, vasario 24 d., šitas velnias Putinas nesėdėjo savo pasenusioje kėdėje, padėjęs savo užpakalį tiesiai? Dabar, jei jis nebūtų padaręs visos tos velniavos vasario 24 d., paminklai tebestovėtų, o Latvijoje rusų kalba sėkmingai gyvuotų. Šiuo metu rusai čia žemesni už vergus. Ir kam tau, niekše, reikėjo įsikišti ir rusus gelbėti? Dabar čia tikra rusofobija. O dar jis gali sugalvoti, kad ir čia laikas rusus „gelbėti"! Maža to, kad čia aš negaliu kalbėti savo kalba, tai jis atėjęs, man dar ir namus susprogdins, gelbėtojas šitas nelaimingas! - emocingai kalbėjo jaunuolis.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(316)
(6)
(310)

Komentarai (9)