[Žinios trumpai] Rusai šokiruoti: Suomijos pasieniečiai ėmė konfiskuoti grįžtančių namo rusų pinigus – kas vyksta?  ()

Rusai skundžiasi, kad dėl ES sankcijų negali į savo šalį įsivežti Europos valiutos grynųjų pinigų. Tai gali būti ir 400 eurų, ir didesnės sumos.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-09-01 [Žinios trumpai] Rusai šokiruoti: Suomijos pasieniečiai ėmė konfiskuoti grįžtančių namo rusų pinigus – kas vyksta?  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Suomijos pasieniečiai iš rusų, grįžtančių namo iš šios Europos šalies, ėmė konfiskuoti grynuosius eurus. To priežastis – Europos Sąjungos sankcijos, įvestos dar kovą, prasidėjus visapusiškai Rusijos Federacijos invazijai į Ukrainą.

Sankt Peterburgo leidinys „Fontanka“ rašo apie pinigų konfiskavimo pasienyje atvejus.

Žurnalistai kaip pavyzdį pateikė istoriją apie Sankt Peterburgo gyventoją Jurijų, kuris praėjusią savaitę verslo reikalais keliavo į Europą, o šeštadienį automobiliu grįžo per Suomijos ir Rusijos Federacijos sieną. Anot jo, perėjęs pasų kontrolę, pasieniečiams turėjo palikti 1390 eurų – aiškindami savo reikalavimą jie nurodė įvestus apribojimus, pagal kuriuos draudžiama įvežti eurus į Rusijos Federaciją.

Tuo pačiu metu Jurijui pasienyje buvo pasiūlytos dvi galimybės – pervesti eurus čia pat, asmeniui, vykstančiam į Suomiją, arba palikti pinigus pasienio kontrolės punkte su galimybe juos atsiimti kitą kartą vykstant į ES. Vyras pasirinko antrąjį variantą. Jam taip pat buvo parodyta ištrauka iš ES reglamentų, pagal kuriuos oficialios ES valiutos eksportas į Rusijos Federaciją draudžiamas – išimtis yra tik asmeniniam naudojimui skirti pinigai. Tiksli suma, kuri nustatoma, jog ji skirta asmeniniam naudojimui, nenurodoma, todėl Europos pasieniečiai šią taisyklę gali interpretuoti savo nuožiūra.

 

Panašios istorijos skelbiamos „Telegram“ kanalų pokalbiuose, juose gali būti kalbama apie skirtingas sumas – nuo ​​400 iki 9,4 tūkstančio eurų. Tačiau viename iš pranešimų rašoma, kad iki 300 eurų sumas pasienyje deklaruojantys žmonės, pereidami muitinės kontrolę, nesusiduria su problemomis.

 

Suomijos muitinė savo komentare Rusijos žiniasklaidai vėliau patvirtino, kad egzistuoja praktika, kai dėl sankcijų paimamos lėšos eurais: „(rusai) negali į Rusiją atsinešti jokių eurų banknotų“.

Tuo tarpu ES diskutuoja apie naujas sankcijas Rusijos Federacijai, į kurių paketą gali būti įtraukti ir rusams įvažiavimo apribojimai. Svarstomas scenarijus, pagal kurį rusai iki 25 metų būtų nuo jų atleisti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(129)
(2)
(127)

Komentarai ()