[Žinios trumpai] Prasidėjo Rusijos turistų košmaras Turkijoje: liko be pinigų, viešbučiai blokuoja „Mir“ kortelę - skelbiama, kas vyksta  ()

Rusijos mokėjimo sistemos „Mir“ bandymai įsitvirtinti tarptautinėje rinkoje žlunga.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Iki šiol Rusijos mokėjimo sistemos „Mir“ sistemos kortelės buvo priimamos devyniose šalyse, tačiau net ir šis varganas sąrašas greitai gali sumažėti, nes Turkija, gavusi atitinkamus signalus iš JAV, jau įvedė „Mir“ kortelių priėmimo apribojimus. Apie tai rašo „Tourdom“.

Šiuo metu problemų dėl operacijų per mokėjimo sistemą „Mir“ iškilo mažiausiai trijuose didžiuosiuose viešbučių tinkluose: „Crystal Hotels“, „Nirvana Hotel“ ir „Titanikas“. Šių viešbučių atstovai teigė, kad įsakymas dėl „Mir“ kortelių bloavimo atėjo iš vadovybės, kuri  remiasi Turkijos centrinio banko nurodymais.

„Titaniko“ atstovas teigė, kad kredito įstaigos, su kuriomis bendradarbiauja viešbutis, atsisakė rusiškos mokėjimų sistemos dėl sankcijų grėsmės. Ne taip seniai JAV perspėjo Turkijos vadovybę dėl ribojančių priemonių prieš Rusijos Federaciją pažeidimo nepriimtinumo.

 

Mokėjimus „Mir“ kortelėmis neatlieka tokie bankai kaip „Ziraat Bankasi“, „Is Bank“, „Credit Europe Bank“ ir „VakifBank“.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(158)
(2)
(156)

Komentarai ()