V. Orbanas pateikė Europai šokiruojantį pasiūlymą  (3)

Vengrijos premjeras atkreipė dėmesį, kad reali galimybė peržiūrėti sankcijas Rusijos Federacijai atsiras šių metų lapkritį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vengrijos ministras pirmininkas Viktoras Orbanas pareiškė, kad Europos Sąjungos sankcijos Rusijai dėl plataus masto karo, kurį ji pradėjo prieš Ukrainą, turėtų būti panaikintos iki šių metų pabaigos.

Apie tai rašo Vengrijos laikraštis „Magyar Nemzet“.

Žurnalistų teigimu, Vengrijos vyriausybės vadovas uždarame susitikime su įstatymų leidėjais teigė, kad sankcijos padarė daug daugiau žalos Europos ekonomikai nei valstybės agresorės ekonomikai, todėl jų atšaukimas sumažintų infliaciją ir sumažintų recesijos riziką.

Be to, V. Orbanas, anot leidinio, teigė, kad Rusijos Federacijos karas prieš Ukrainą bus ilgas ir reikia ruoštis tam, kad jis tęsis ir kitais metais.

„Pasak Viktoro Orbano, karas žmonėms kelia nerimą, jie seka jo įvykius, bet kas tiesiogiai veikia šeimas, yra kainų kilimas“, – rašoma leidinyje.

 

Tuo pačiu Vengrijos vyriausybė tikisi, kad jau lapkritį atsiras reali galimybė peržiūrėti sankcijas Rusijai, todėl jis paragino įstatymų leidėjus padaryti viską, kad ES ne vėliau kaip metų pabaigoje panaikintų apribojimus.

„Sankcijos daro didelę žalą šaliai, tačiau sunkiai dirbant yra tikimybė, kad Vengrija išbris iš šios krizės“, – leidinys citavo Orbaną.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(6)
(92)
(-86)

Komentarai (3)