Nepatvirtintais duomenimis, pranešama apie perversmą Kinijoje ir Xi Jinpingo areštą, jau skelbiama kas gali užimti jo vietą – kas vyksta?  (10)

Socialiniai tinklai praneša, kad buvęs generalinis sekretorius Hu Jintao gali perimti valdžią, kai dabartinis Kinijos vadovas dalyvavo Šanchajaus bendradarbiavimo organizacijos (SCO) viršūnių susitikime Samarkande.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-09-24 Nepatvirtintais duomenimis, pranešama apie perversmą Kinijoje ir Xi Jinpingo areštą, jau skelbiama kas gali užimti jo vietą – kas vyksta?  (10)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Socialiniuose tinkluose plinta gandai apie perversmą Kinijoje ir jos politinio lyderio Xi Jinpingo areštą. Apie tai rašo „Tfiglobalnews“ svetainė.

Komunistinė Kinija tapo labai izoliuota šalimi, todėl likęs pasaulis praktiškai nežino, kas vyksta Pekine. Pastaruosius dvejus metus Xi Jinpingas neišvyko iš sostinės ir nesusitiko nei su užsienio lyderiais, nei su savo partijos atstovais, kol rugsėjo 14 dieną nuvyko į Šanchajaus bendradarbiavimo organizacijos susitikimą Samarkande, Uzbekistane. Tačiau jis aktyviai nedalyvavo net šiame didžiajame viršūnių susitikime.

Kaip rašo „News Highland Vision“, tuo metu buvęs Kinijos generalinis sekretorius Hu Jintao pasitelkė buvusio premjero Wen Jiabao ir buvusio Nuolatinio komiteto nario Sun Ping paramą, kad perimtų Centrinio saugumo biuro (CSB) kontrolę. Šis organas užtikrina Politinio biuro nuolatinio komiteto narių ir kitų komunistų partijos vadovų, įskaitant generalinį sekretorių, saugumą. Sąmokslininkai informavo Centrinį komitetą apie Centrinio komiteto užgrobimą ir pasinaudojo Xi Jinpingo nebuvimu šalyje.

Sklinda gandai, kad valstybės saugumas Xi Jinpingą sulaikė Pekino oro uoste rugsėjo 16 d., kai jis grįžo iš SCO viršūnių susitikimo. Manoma, kad jis šiuo metu yra namų arešte, o Hu Jintao valdo šalį. Jis iškvietė į sostinę daugybę karių, kurie blokavo išvažiavimus iš miesto ir sulaikė protestuotojus. Socialinių tinklų vartotojai atkreipė dėmesį, kad per pastarąsias dvi dienas Pekino oro uostas atšaukė daugiau nei 6000 vidaus ir tarptautinių skrydžių, o greitojo geležinkelio bendrovė sustabdė bilietų pardavimą.

 

Dar vienas reikšmingas įvykis įvyko rugsėjo 22 d. – Karinės komisijos posėdis krašto apsaugos klausimams aptarti. Xi Jinpingo ir užsienio reikalų ministro Wang Yi nebuvo, o Li Qiaomingas sėdėjo pirmoje eilėje. Salėje taip pat buvo generalinio sekretoriaus neseniai atleistas pareigūnas Shenyang Kang. 105 metų KKP vyresnysis Sun Pingas viešai pasisakė prieš Xi Jinpingą ir kritikavo jį dėl Kinijos izoliavimo.

Spalio 16 d. vyks Kinijos komunistų partijos kongresas, kuriame Xi Jinpingas gali būti perrinktas trečiai kadencijai. Jei taip atsitiks, jis taps pirmuoju Kinijos valdovu nuo Mao Dzeduno laikų, valdžią išlaikiusiu daugiau nei 10 metų.

Tiesa ar melas?

 

Leidinys „OneIndia“ patikrino informaciją apie Xi Jinpingo suėmimą ir patvirtinimo nerado. Žurnalistai mano, kad Kinijos lyderio sulaikymas taptų tarptautine naujiena ir apie tai parašytų pirmaujanti žiniasklaida.

„Taigi, šiuo metu galime patvirtinti, kad žinia apie Xi Jinpingo namų areštą yra per ankstyva ir perdėta“, – pabrėžė žiniasklaida.

Vietoj to, Kinijos centrinė televizija pranešė, kad buvęs viešojo saugumo ministro pavaduotojas Sun Lijun buvo nuteistas mirties bausme be lygtinio paleidimo, jis nubaustas už 646 mln. juanių (90,6 mln. USD) kyšį. „Bloomberg“ rašo, kad toks sprendimas rodo, kad Xi Jinpingas yra pasirengęs partijos kongreso išvakarėse kautis su aukšto rango pareigūnais, kad būtų išrinktas trečiai kadencijai iš eilės.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(23)
(33)
(-10)

Komentarai (10)