Sienos užsidaro! Rusija uždaro sieną su Kazachstanu, visus bėgančius rusus meta tiesiai į karą  ()

Uždarytas kontrolės punktas Petropavlo miesto pusėje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos pusė nustojo leisti išvykti į Kazachstaną šaukiamojo amžiaus vyrus. Skelbiama, kad bus uždarytas bent vienas įvažiavimo/išvažiavimo kontrolės punktas.

Apie tai rašo Kazachstano leidinys „Orda“, remdamasis šaltiniais šalies pasienio tarnyboje.

Korespondento ir liudininkų teigimu, Petropavlo pusėje esantis sienos kontrolės punktas uždarytas.

Žiniasklaida taip pat skelbia nepatvirtintą informaciją, jog Rusijos Federacijos piliečiai prie Rusijos sienos esą bus nedelsiant nuvežti autobusu į kariuomenės tarnybos biurus.

Ankstesnis „Svarbios istorijos“ leidinys rašė, kad Rusija ruošiasi uždaryti sieną šaukiamojo amžiaus vyrams jau pirmadienį, rugsėjo 26 d. Žurnalistų šaltinių teigimu, draudimas išvykti bus dalinis – pasieniečiai jau turi mobilizuotų asmenų sąrašus.

Apie sienų uždarymą rašė ir Rusijos „Meduza“, remdamasi šaltiniais V. Putino administracijoje. Pagal jų versiją, vyrai bus išsiųsti namo rugsėjo 28 d., o „Verstka“ rašė jog rugsėjo 30 d.

Rusai masiškai bėga dėl V. Putino paskelbtos dalinės mobilizacijos į Kazachstaną, Gruziją ir Armėniją. Internautai publikuoja nuotraukas ir vaizdo įrašus, kuriuose matyti dideli „pabėgėlių“ kamščiai prie nurodytų šalių sienų.

 

Tuo metu Baltijos šalys ir Lenkija paskelbė rusams ribojančios atvykimą. Suomija paskelbė apie ketinimą visiškai neleisti jiems atvykti. Sklido gandai apie įvestą draudimą atvykti Rusijos Federacijos ir Gruzijos piliečiams, tačiau galiausiai jie nepasitvirtino.

Preliminariai Rusija nori įtraukti į karą Ukrainoje dar 300 000 vyrų, o tai rodo, kad trūksta darbo jėgos gynybai po mūšio netoli Charkivo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(37)
(0)
(37)

Komentarai ()