[Žinios trumpai] Super žinia! Ukraina turės dar vieną modernią priešlėktuvinių raketų sistemą – Italija ir Prancūzija susitarė dėl jos tiekimo  ()

Šios oro gynybos sistemos kartu su IRIS-T ir NASAMS apsaugos Ukrainos dangų nuo Rusijos raketų.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-10-30 [Žinios trumpai] Super žinia! Ukraina turės dar vieną modernią priešlėktuvinių raketų sistemą – Italija ir Prancūzija susitarė dėl jos tiekimo  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Italija ir Prancūzija susitarė aprūpinti Ukrainą priešlėktuvinių raketų sistemos (SAM) SAMP/T baterija, kurios reikalavo Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis. Apie tai pranešė „La Repubblica“ .

Pažymima, kad pagal abiejų šalių susitarimus Italija turėtų aprūpinti Ukrainą radarų sistemomis, o Prancūzija – paleidimo įrenginiais ir raketomis.

Pažymima, kad SAM bus įtrauktos į šeštąjį ginklų paketą, kurio Ukraina paprašė naujosios italijos ministrės pirmininkės Giorgia Meloni. Tuo pačiu maždaug lapkričio viduryje turėtų būti priimtas oficialus sprendimas dėl oro gynybos sistemos SAMP/T perdavimo Ukrainai.

Kalbant apie oro gynybos sistemą SAMP/T, jau išsamiai rašėme apie šio ginklo ypatybes ir tai, kiek baterinių raketų jiems pavyko pagaminti per du dešimtmečius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(82)
(2)
(80)

Komentarai ()