Sensacingas įvykis: iš oligarchų jėga atimtos visos svarbiausios strateginės įmonės – skelbiama, kas vyksta  ()

Gynybos ministerija perėmė penkių strateginių įmonių kontrolę.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Lapkričio 6 dieną Nacionalinė vertybinių popierių biržos komisija priėmė sprendimą užtikrinti privalomą „Ukrnafta“, „Ukrtatnafta“, „Motor Sich“, „AvtoKrAZ“ ir „Zaporizhtransformator“ akcijų perleidimą į valstybės nuosavybę, praneša „Ekonominė tiesa“.

Šio sprendimo pagrindas buvo rugsėjį priimtas įstatymas „Dėl turto perdavimo, priverstinio atėmimo ar arešto pagal karo ar nepaprastosios padėties teisinį režimą“ ir keli Vyriausiojo ginkluotųjų pajėgų vado įsakymai.

Vėliau Nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos (NSDC) sekretorius Oleksijus Danilovas patikslino, kad penkios iš Ukrainos milijardierių konfiskuotos įmonės buvo perduotos Gynybos ministerijai iki karo padėties pabaigos.

„Pasibaigus karinei situacijai, vadovaujantis įstatymais, nurodytas turtas gali būti grąžintas savininkams arba bus atitinkamas jo vertės kompensavimas“, – „Interfax-Ukraine“ cituoja Danilovą.

Savo ruožtu gynybos ministras Oleksijus Reznikovas patikslino, kad ministerija jau suformavo naujas šių įmonių stebėtojų tarybas.

„Įvyko visuotinis akcininkų susirinkimas. Patvirtintos stebėtojų tarybos, kurios jau vadovaujantis įstatymais ir įmonių valdymo standartais skirs esamą vadovybę, tai yra vykdomuosius vadovus ir pan., kad įmonių darbas nesustotų“, – sakė ministerijos vadovas.

 

Jis taip pat pabrėžė, kad „Motor Sich“, „Zaporizhtransformator“, „AvtoKrAZ“, „Ukrnafta“ ir „Ukrtatnafta“ akcijų perleidimas valstybės nuosavybėn nėra nacionalizavimas.

„Tai nėra nacionalizavimas, nevartokite to termino. Šis tiesioginis turto konfiskavimas karo padėties metu yra visiškai kitokia teisinė forma“, – pažymėjo Reznikovas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(79)
(1)
(78)

Komentarai ()