„McDonald“ dieta mokytojui iš JAV padėjo atsikratyti beveik 17 kg? (Video)  (21)

Gamtos mokslų mokytojas iš Ajovos valstijoje esančio Kolo miestelio nusprendė 90 dienų valgyti vien „McDonald’s“ maistą ir stebėti, kaip keičiasi jo sveikatos būklė.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rezultatas tapo puikia pamoka jam ir jo mokiniams, praneša kfor.com.

Žvelgiant į vyro nuotraukas prieš eksperimentą ir po jo, dažnas suklys, kuri daryta 90 dienų nevalgius nieko daugiau nei vien tik „McDonald’s“ maistą.

Gamtos mokslų mokytojas Johnas Cisna tikina: „Galiu valgyti bet kokį „McDonald's maistą, jei visą dieną išlaikau balansą“. Šią teoriją pedagogas praėjusį rudenį išdėstė trims savo mokiniams.

Devyniasdešimt dienų vyras pusryčiams, pietums ir vakarienei valgė vien greitą maistą, tačiau dienos norma buvo griežtai ribojama iki 2000 kalorijų.

Taip pat buvo bandoma laikytis rekomenduojamų maistinių medžiagų – angliavandenių, baltymų, riebalų bei cholesterolio – normų.

J. Cisna kreipėsi į vietos „McDonald’s“ restorano savininką, kuris susidomėjo mokytojo planuojamu eksperimentu. Kadangi savininką domino rezultatas, jis sutiko 90 dienų J. Cisnai nemokamai tiekti greito maisto patiekalus.

J. Cisnos mokiniai, pasinaudoję internete esančia „McDonald’s informacija apie maistinę vertę, mokytojui sudarė kasdieninį meniu, nepamiršdami rekomenduojamų maistinių medžiagų normų.

„Paprastus pusryčius sudarydavo du „Egg White Delight“, dubenėlis košės „Maple oatmeal“ ir porcija 1 procento pieno“, - sako mokytojas.

Pietums jis valgė salotas, o vakarienei rinkosi labiau tradicinius „McDonald's“ patiekalus.

„Čia ne tas atvejis, kai gali pasakyti: „Ką gi, jis nuėjo į „McDonald’s“ ir valgė vien salotas“, - tikina J. Cisna. - Ne, aš valgiau „Big Mac“, „Quarter Pounders“ su sūriu, grietininius ledus su užpilais arba ledus vafliniuose indeliuose“.

Eksperimento metu vyras taip pat pradėjo daugiau judėti – per dieną eidavo 45 minutes. 90-tą eksperimento dieną J. Cisna buvo atsikratęs 37 svarų (16,8 kilogramo).

Mokytojas teigia, kad jo pamokos moralas nėra dažniau valgyti „McDonald’s“ restorane, bet atkreipti dėmesį į tai, ką valgai ir laikytis dienos normos.

„Šio eksperimento esmė – mes visi turime teisę rinktis. Mes tunkame ne nuo „McDonald’s“, o nuo to, ką pasirenkame“, - reziumavo J. Cisna.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(8)
(0)
(0)

Komentarai (21)

Susijusios žymos: