Rusų propaganda nesikuklina: „Mūsų tankai vėl bus Berlyne!“ (Video)  (12)

„Seniai buvome Berlyne? Nieko, gegužės 9-oji – puiki proga ten dar kartą apsilankyti“. Tokius nekuklius pasiūlymus žiūrovams žarsto Rusijos „5-asis kanalas“. Laida „Svarbiausia“ („Glavnoe“), naudodama pompastišką grafiką, skelbia, kad Rusijos tankai iki Varšuvos nusigautų per dieną, o Baltijos šalių sostines šalies kariškiai užimtų pėsčiomis – visai kaip prieš 70 metų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Varšuva – per lengva. Maskvą ir Lenkijos sostinę skiria tik 1,3 tūkst. kilometrų. Pavyzdžiui, tankai T-90 Varšuvos priemiesčius pasiektų praėjus mažiau nei diena po žygio pradžios. Desantininkai turės laiko repeticijoms, išsivirs košės su mėsa ir išsilygins uniformas.

Atrodo, kad mūsų seniai nebuvo ir Berlyne? Gegužės 9-oji – puiki proga draugiškam vizitui. 1,8 tūkst. kilometrų moderniai armijai – tai ne atstumas“, – pakiliai vardijama reportaže.

Pasvarstymus apie apsilankymą Berlyne palydi vaizdai, kaip Vokietijos vėliavą ant stiebo pakeičia Rusijos trispalvė. Bet tai ne pabaiga.

„Praha, Helsinkis, Talinas, Ryga – tie miestai iš viso arti. Į pusę šių miestų šventiškai nusiteikę Rusijos kariai gali atvykti pėsčiomis – kaip ir prieš 70 metų. Vizitus į Londoną ir Vašingtoną, žinoma, reiktų planuoti iš anksto. Bet iki gegužės laiko dar yra. Turime didelę armiją, visiems užteks“, – pakiliai baigiamas pagal geriausias Dmitrijaus Kiseliovo propagandines tradicijas parengtas reportažas.

Kodėl gegužės 9-oji? Savaime suprantama, dėl to, kad tai Pergalės diena, kai Maskvos gatvėse žygiuos kariai ir griaudės tankai. Rusai minės pergalės Antrajame pasauliniame kare 70-ąsias metines.

Kodėl minima Varšuva? Kaltas Lenkijos užsienio reikalų ministras Grzegorzas Schetyna, kuris neseniai įsiutino Maskvą pareikšdamas, kad „nėra natūralu, jog karo užbaigimas yra švenčiamas ten, kur tas karas prasidėjo“.

G.Schetyna omenyje turėjo tai, kad būtent Maskvoje 1939 rugpjūtį buvo pasirašytas Molotovo-Ribbentropo paktas, kuriuo naciai ir sovietai pasidalijo įtakos zonas Rytų Europoje.

Kremlių įsiutinusiam Lenkijos diplomatijos vadovui „5-asis kanalas“, kurio direktorių taryboje yra ir Vladimiro Putino meilužė Alina Kabajeva, atkeršijo būtent tokiais propagandiniais kliedesiais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
Autoriai: Gintaras Radauskas
(22)
(68)
(-46)

Komentarai (12)