Radinys kūne šokiravo vyrą, nustebino gydytojus ir labai išgąsdino sušių mėgėjus - kuo gresia neapdorotos žuvies ir mėsos valgymas?  ()

Ši nuostabą kelianti istorija pribloškė tiek naujienų portalus, tiek pačius medikus, tiek sušių gerbėjus. Tad silpnų nervų ir jautraus skrandžio žmonėms nerekomenduojama skaityti, pranešė iflscience.com.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasak gydytojo Kenny Banho, vyras pats iš tiesiosios žarnos pašalino kaspiniuotį ir pristatė į ligoninę, palikdamas gydymo įstaigos darbuotojus be žado.

Jis pranešė apie neįprastą įvykį po to, kai pacientas įsiveržė į Bendrijos regioninį medicinos centrą ir laikydamas paslaptingą plastikinį maišelį paprašė vaistų, kurie skirti šalinti kirmėlėms iš organizmo.

Medikas nė nedvejodamas sutiko, kai pamatė, kad maišelyje guli 1,7 metro ilgio virškinamojo trakto parazitinė kirmėlė, kuri buvo suvyniota į tualetinį popierių. Pacientui teko patirti itin nemalonius požymius. Jis atrado kirmėlę po kraujingo viduriavimo pajutęs, kad kažkas egzistuoja organizmo viduje.

Gydytojas Banhas apibūdindamas nukentėjusiojo būklę pabrėžė, kad pacientas buvo išsigandęs, jog gali mirti. Sunku įsivaizduoti, kas tuo metu dėjosi jo galvoje, vyriškis manė, kad tai jo žarnos, bet ištraukęs pamatė, jog tai gyva būtybė, kuri juda.

Vyras teisingai pasielgė atskubėjęs į ligoninę ir paprašęs specialistų pagalbos. Mat tai nutiko dėl to, kad jis kiekvieną dieną valgydavo lašišos sašimius – tai plonai supjaustyta neapdorota žuvis. Mokslininkai nustatė, kad termiškai neapdorotas žuvies valgymas kelia grėsmę sveikatai, nes rizika užsikrėsti parazitais gana aukšta.

Šios istorijos herojui pasisekė, kad pavyko lengvai pašalinti kirmėlę iš organizmo be rimtų pasekmių ir infekcijai išgydyti pakako vienos paprastos tabletės.

Pacientas buvo pasibaisėjęs, nes nejautė jokių požymių, kurie gali sukelti pilvo skausmus ir būti mirtini. Nėra aišku kaip jis užsikrėtė parazitais, bet tikriausiai taip pat dėl neapdorotos žuvies vartojimo.

Anot specialistų, užsikrėsti galima dėl neapdorotos jautienos, kiaulienos ar žuvies, o pasireiškiantys simptomai: nuovargis, vidurių užkietėjimas bei nemalonus pojūtis pilvo ertmėje.

Teigiama, kad skirtingų rūšių kirminai neva gali pradėti migruoti po kūną ir valgyti kitus organus, pavyzdžiui, kepenis, akis, širdį ar smegenis, tai kelia didžiulį pavojų gyvybei.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(28)
(6)
(22)

Komentarai ()