[Karšta tema] „Roscosmos“ vadovas nusimetė kaukę ir pagrasino, kad Tarptautinė Kosminė Stotis nukris JAV teritorijoje  (1)

Laikai, kai blogis nebeapsimeta geru, niekada nebūna ramūs. Tarptautinė Kosminė Stotis buvo laikoma neblogu (nors ir ne idealiu) tarptautinio bendradarbiavimo pavyzdžiu. Iš 400 km aukščio nesimato valstybių sienų, o ir žmonių konfliktai atrodo tokie nereikšmingi. Tačiau Žemėje viskas kitaip - Rusijos kosmoso programos „Roscosmos“ vadovas Dmitrijus Rogozinas pagrasino, kad Tarptautinė Kosminė Stotis nuolaužomis gali nulyti JAV teritorijoje.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-02-25 [Karšta tema] „Roscosmos“ vadovas nusimetė kaukę ir pagrasino, kad Tarptautinė Kosminė Stotis nukris JAV teritorijoje  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Prasidėjus Rusijos invazijai į Ukrainą prasidėjo ir kalbos apie sankcijas. Nors jų veiksmingumu keičiant Rusijos užsienio politikos kursą ir Rusijos piliečių požiūrį į valdantį elitą abejojama, Vakarai nebenori būti susieti su Rusija. Priežasčių daugiau nei pakanka.

„Roscosmos“ vadovas Dmitrijus Rogozinas išgirdęs apie galimai blokuojamą bendradarbiavimą „Twitter“ tinkle pradėjo spjaudytis rimtais grasinimais. „Jei blokuosite bendradarbiavimą su mumis, kas išgelbės TKS nuo nekontroliuojamo kritimo iš orbitos Jungtinėse Valstijose“, retoriškai klausė Rogozinas. Kad nepasirodytų per mažai neadekvatus, prie grasinimų jis suskubo prikabinti ir kitas šalis - Indiją bei Kiniją. Rogozinas kartu pasidžiaugė, kad TKS neskrenda virš Rusijos.

Rogozinas uždavė ir daugiau klausimų - „Ar norite uždrausti visoms šalims kelti savo erdvėlaivius patikimiausiomis Rusiškomis raketomis pasaulyje?“ Rusija, pasak „Roscosmos“ vadovo, toliau plečia savo raketų pramonę ir vis daugiau komponentų ir prietaisų gaminasi patys.

Rusijos pozicijos kosmose svyruoja dėl „SpaceX“ ir NASA programų. Dar visai neseniai į TKS buvo galima nuskristi tik naudojant rusiškas „Soyuz“ kapsules, bet dabar situacija keičiasi. Tiesą sakant, ir periodiškai kilstelėti TKS, kooreguojant kosminės stoties kursą, tikriausiai būtų galima ir be Rusijos pagalbos.  

Rogozinas yra pagarsėjęs panašiais pranešimais. Kartą Venerą jis pavadino „Rusiška planeta“, o „Soyuz“ kapsulę palygino su „Kalašnikov“ ginklu. Rogozinas desperatiškai prašė Musko dėmesio ir kvietė jį arbatos. Kai žurnalistas Ericas Bergeris pasijuokė iš tokių tikslų ir priminė, kad rusai jau yra nuodiję žmones arbata (žinoma, taip užsimindamas apie Aleksandro Litvinenko atvejį), Rogozinas atsakė labai piktai - „Užnuodyta siela yra blogesnė už polonį.“ Ginčui besitęsiant Rogozinas Bergerį pavadino „tipišku Amerikos propagandistu“. Rogozinas yra Rusijos kosmoso agentūros „Roscosmos“ vadovas.

 

Ar yra šansų, kad TKS nuolaužos kris JAV? Iš tikrųjų, kosminė stotis skrenda virš JAV teritorijų. Tačiau toks scenarijus yra mažai tikėtinas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(3)
(10)
(-7)

Komentarai (1)