[Žinios trumpai] Turkija patvirtino, kad Rusijos laivams buvo uždarytas praėjimas į Juodąją jūrą (Foto)  ()

„Reuters“ žiniomis, Kijevas kreipėsi į Ankarą su prašymu blokuoti Rusijos laivų įplaukimą į Juodąją jūrą, iš kurios Maskva pradėjo invaziją į pietinę Ukrainos pakrantę. Šį mėnesį per Turkijos sąsiaurį praplaukė mažiausiai šeši Rusijos karo laivai ir povandeninis laivas.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-02-28 [Žinios trumpai] Turkija patvirtino, kad Rusijos laivams buvo uždarytas praėjimas į Juodąją jūrą (Foto)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pažymima, kad nors Ankara pastarosiomis dienomis Rusijos puolimą vadino nepriimtinu, bet iki sekmadienio situacijos Ukrainoje neapibūdino kaip karo.

Tačiau sekmadienį Turkija Rusijos ataką prieš Ukrainą pavadino „karu“ ir tai leido uždaryti praėjimą į Juodąją jūrą. Šalis pažadėjo gerbti tarptautinį Montrė paktą, ribojantį Rusijos karo laivų tranzitą iš Viduržemio jūros į Juodąją jūrą.

 

„Tai nebėra tik pora antskrydžių, padėtis Ukrainoje oficialiai yra karas. Įgyvendinsime Montrė konvenciją“, – sakė Turkijos užsienio reikalų ministras Mevlutas Cavusoglu.

Pasikeitusi terminologija leidžia Turkijai apriboti jūrų tranzitą per Dardanelus ir Bosforą.

Cavusoglu paminėjo, kad Turkija negali užblokuoti visų Rusijos karo laivų įplaukimo į Juodąją jūrą dėl pakto nuostatos, leidžiančios praleisti tuos, kurie grįžta į savo registruotą bazę.

 

„Nereikėtų piktnaudžiauti šiuo draudimu. Laivai, kurie teigia, kad grįžta į savo bazes ir plaukia per sąsiaurį, neturėtų dalyvauti kare“, – sakė Cavusoglu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(6)
(0)
(6)

Komentarai ()