[Žinios trumpai] Macronas ir Le Pen susirėmė tarpusavyje piktuose TV debatuose: Le Pen sulaukė rimtų kaltinimų ryšiais su Rusija (Video)  (1)

Svarbiausių Europos rinkimų, nulemsiančių žemyno ateitį, antrasis raundas įvyks jau šį sekmadienį – balandžio 24 dieną.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Macronas ir Le Pen susirėmė tarpusavyje piktuose TV debatuose. Tai vieninteliai akis į akį debatai iki rinkimų antrojo turo, įvyksčiančio sekmadienį, balandžio 24 d.

Prancūzijos Respublikos prezidentas Emmanuelis Macronas trečiadienį apkaltino savo kraštutinių dešiniųjų varžovę Marine Le Pen, kad ją sieja Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas ir apkaltino ją dėl metų senumo Rusijos banko paskolos jos partijai per karštus televizijos debatus prieš sekmadienio rinkimus.

Nors jis taip pat apkaltino Le Pen puoselėjant neblėstantį norą išvesti Prancūziją iš Europos Sąjungos (ES), ji atsikirto su pažadu grąžinti pinigus į milijonų prancūzų, nuskurdusių per jo penkerius vadovavimo šaliai metus, kišenes.

Diskusija buvo apipinta raginimais „nepertrauk manęs“ ir kaltinimais, kad kiti kaltinimai neatitiko vadovaujančios Prancūzijos, veto teisę turinčios JT Saugumo Tarybos narės ir antros pagal dydį Europos ekonomikos, pareigų.

„Nustok viską maišyti“, – per karštus pokalbius Le Pen sakė karingas Macronas apie Prancūzijos skolą, kuri, kaip ir kitos, išaugo dėl pandemijos paramos priemonių. „Neskaityk man paskaitų“, – atsakė Le Pen.

Le Pen, kuri rinkėjų apklausose atsilieka nuo Macrono net 56–44, diskusijos buvo galimybė įtikinti rinkėjus, kad ji turi gauti prezidento postą ir kad jie neturėtų bijoti, kad valdžioje bus kraštutinės dešinės atstovas.

 

Televizijos kanalui BFM atlikta greita apklausa parodė, kad 59% respondentų Macroną laiko įtikinamesniu, tačiau nebuvo aišku, kaip tai pavirs ketinimais balsuoti sekmadienį.

Stipriausios Macrono puolimo kryptys buvo paskola jos partijai 2017 metų kampanijai, sudaryta per vieną Rusijos banką.

„Jūs priklausote nuo Rusijos valdžios, priklausote nuo Putino“, – savo oponentei sakė E. Macronas.

„Daugelį jūsų pasirinkimų galima paaiškinti šia priklausomybe“, – sakė jis, atakuodamas Le Pen politines pozicijas, kurios, jo teigimu, yra siekis išstoti iš ES.

 

Le Pen, kuri, siekdama išplėsti savo galimybes rinkimuose, sušvelnino savo kažkada griežtai priešišką ES retoriką, atmetė kaltinimus dėl noro pasitraukti iš ES ir dėl Rusijos banko paskolos politinio susikompromitavimo.

Rinkimai pateikia rinkėjams dvi priešingas Prancūzijos vizijas: Macronas siūlo proeuropietišką, liberalią platformą, o Le Pen nacionalistinis manifestas grindžiamas giliu euroskepticizmu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(4)
(0)
(4)

Komentarai (1)