[Žinios trumpai] Rusija nuteisė čečėnų kareivį už atsisakymą vykdyti „specialiąją misiją“ – kokia bausmė jo laukė už tokį „akibrokštą“?  (1)

Rusijos teismas įkalino čečėnų kareivį, kuris atsisakė kariauti Ukrainoje, vis gausėjant pranešimų apie kariškių atsisakymą kariauti Ukrainoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Teismo sprendime nenurodyta, ar kontraktininkas Ali Musajevas nepaisė įsakymų kariauti Ukrainoje, tik nurodė, kad atsisako dalyvauti „specialioje misijoje“.

Tačiau tariamo Musajevo nepaklusnumo data – balandžio 23 d. – ir Rusijos pageidaujamas oficialus invazijos apibūdinimas kaip „speciali karinė operacija“, abu nurodo Ukrainą kaip tikėtiną jo tikslą.

Čečėnijos sostinės Grozno karo teismas gegužės 13 d. Musajevą pripažino kaltu vengimu atlikti karinę tarnybą, tačiau toks sprendimas Rusijos teismų duomenų bazėje pasirodė tik po dviejų savaičių.

Dėl to, kad turi jauną šeimą ir ankstyvo kaltės pripažinimo karys buvo nuteistas kalėti 10 dienų, o ne 15, kurių iš pradžių prašė prokurorai.

Musajevo byla iškelta pasklidus pranešiams apie šimtus Rusijos karių, atsisakiusių paimti ginklą arba pabėgusių iš šalies, kad išvengtų karo Ukrainoje.

 

Beveik 2000 karių ir saugumo pareigūnų kreipėsi teisinės pagalbos dėl atsisakymo kariauti Ukrainoje, praėjusią savaitę pranešė „The Wall Street Journal“.

Kadangi Rusija oficialiai nepaskelbė karo Ukrainai, Rusijos teismai turi ribotą teisinį pagrindą bausti karius, kurie atsisako kariauti Ukrainoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(18)
(0)
(18)

Komentarai (1)