[Žinios trumpai] Pasirodė pirmieji planai, kuo pilnai pakeisti rusiškas dujas: vienas pasiūlymas sukels tikrą audrą, pasipriešinimas bus didžiulis  (1)

Europos Komisijos pareigūno Thierry Bretono teigimu, ES per metus iš Rusijos Federacijos importuoja 155 milijardus kubinių metrų dujų, tačiau planuoja jas pakeisti suskystintomis dujomis iš JAV ar Kataro, taip pat naudoti alternatyvius energijos šaltinius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Europos Sąjunga parengė planą kaip pakeisti rusiškas dujas. Dabar blokas kasmet iš Rusijos importuoja 155 mlrd. kubinių metrų dujų. Tačiau Briuselis jau planuoja jas pakeisti kitais šaltiniais.

Tai interviu radijo stočiai „Europe 1“ pareiškė už vidaus rinką atsakingas Europos Komisijos narys Thierry Bretonas.

Taigi ES planuoja gauti 50 milijardų kubinių metrų suskystintų dujų iš JAV ar Kataro, 10 milijardų kubinių metrų esamais vamzdynais, o dar 25 milijardai kubinių metrų dujų bus pagaminta pagreitinus jūrinių turbinų ir fotovoltinių plokščių paleidimą. Be to, taip pat galima atidaryti anglį naudojančias elektrines. Pastarasis žingsnis garantuotai sukels daug diskusijų ir ypatingai iš aplinkosaugos organizacijų.

„Turėsime kuo greičiau atsikratyti rusiškų dujų ir atkurti savo autonomiją, nes Vladimirui Putinui nepatinka europinis projektas“, – sakė T. Bretonas.

Europos sąjungos pareigūnas pridūrė, kad Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas naudoja dujas, kad „mus suskaldytų“, ir daug metų daro viską, kad supriešintų Europą.

„Jis bandė mus suskaldyti savo „Sputnik“ vakcina, kuri nepasiteisino, padarė viską, kad trukdytų mūsų demokratijai su „Russia Today“ (Rusijos televizijos kompanija – red.), o dabar naudoja dujas, kad mus sukiršintų“, – sakė jis.

 

Birželio 3 dieną įsigaliojo šeštasis ES sankcijų Rusijai paketas. Pagrindinis jo apribojimas bus dalinis Rusijos naftos ir jos produktų importo draudimas.

Septintajame pakete Ukraina reikalaus Kremliui visiško naftos ir dujų embargo, taip pat visų Rusijos bankų atjungimo nuo SWIFT sistemos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(31)
(1)
(30)

Komentarai (1)