[Žinios trumpai] Vokietija perspėjo Ukrainą: pasitikėjimas Putinu dėl grūdų eksporto būtų savižudiškas  ()

Vokietijos vyriausybė mano, kad Rusijos Federacija gali pasinaudoti uostų išminavimu Odesai užimti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukraina neturėtų tikėti Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu, kuris užsiminė apie tariamą galimybę užtikrinti saugų laivų su ukrainietiškais grūdais perplaukimą per Juodąją jūrą, nes Rusijos pusė gali pasinaudoti atvirais prekybos keliais, kad užgrobtų Odesą. Su tokiu įspėjimu į Kijevą kreipėsi Vokietijos žemės ūkio ministerijos vadovas Cem Ozdemir, informuoja „Euractiv“.

Vizito Ukrainos sostinėje metu ministras paskelbė apie Vokietijos pasirengimą skirti finansinių išteklių alternatyviems grūdų eksporto iš Ukrainos į tarptautines rinkas maršrutams remti. Po derybų su Ukrainos kolega Nikolajumi Solskiu pareigūnas pareiškė, kad pritaria Kijevo skepticizmui dėl Rusijos garantijų.

Pasak Vokietijos ministro, pasitikėjimas Kremliaus vadovu be patikimų jo garantijų Ukrainai būtų savižudiškas. Kol jūros keliai blokuojami, partneriai turėtų ieškoti alternatyvių maršrutų, pabrėžė pareigūnas.

Tuo tarpu Turkijos prezidentas Erdoganas paskelbė apie pokalbius telefonu su Zelenskiu ir Putinu, kad aptartų „grūdų koridorius“. Jis pridūrė, kad Ankara yra pasirengusi padėti užtikrinti Ukrainos grūdų eksportą.

 

Anksčiau Ukrainos vyriausybė paskelbė apie dviejų grūdų pristatymo į tarptautines rinkas maršrutų plėtojimą, kurie eis per Lenkijos ir Rumunijos teritorijas. Ministrų kabinetas teigė, kad šie maršrutai nėra idealūs, tačiau Ukrainos pusė stengiasi juos tobulinti.

Primename, kad Putinas yra pareiškęs, jog Rusija kaip ir neprieštarauja ir nesudaro kliūčių Ukrainos grūdų eksportui, ir išvardijo keletą produkcijos eksporto variantų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(4)
(1)
(3)

Komentarai ()

Susijusios žymos: